Gündem Sel bölgesinde son durum... Bakan Yerlikaya: Risk sürüyor, dikkatli olunmalı

Sel bölgesinde son durum... Bakan Yerlikaya: Risk sürüyor, dikkatli olunmalı

Paylaş
Sel bölgesinde son durum... Bakan Yerlikaya: Risk sürüyor, dikkatli olunmalı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz'de meydana gelen sel ve heyelanın ardından bölgede açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "Can kaybı yok 137 vatandaşımızı kurtardık. Doğu Karadeniz'de risk sürüyor, dikkatli olunmalı" dedi.

Karadeniz'de peş peşe uyarıların ardından başlayan sağanak yağış sel ve heyelana neden oldu. Bakanlar bölgede incelemelerini sürdürüyor. 

Haberin Devamı

Zaman zaman metrekareye 250 kilogram yağış düştüğünü söyleyen Bakan Yerlikaya, "Devletimiz vatandaşımızın yanında. Ekipler çok büyük bir hassasiyet içerinde bölgeye koştular. 137'ye yakın vatandaşımızı kurtardık. Bir can kaybımız yok, yaralanan vatandaşımız yok. Doğu Karadeniz'de risk sürüyor, dikkatli olunmalı" dedi.

Ali Yerlikaya, "Lütfen vatandaşlarımız Meteorolojik uyarılara dikkatli olsun. Bu gece 24'e kadar kuvvetli bekleniyor. Doğu Karadeniz'e doğru sistem gidiyor. Valimizi, belediyemizi uyardık. Hazırlıkları yaptık. Vatandaşlarımız kendi önlemlerini de almalı." ifadelerini kullandı.

BAKANLAR SEL BÖLGESİNDE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel sularının çekildiği Bartın Irmağı kenarındaki Yalı bölgesine geldi. Burada inceleme yapan Tunç ile Yerlikaya, zarar gören iş yerlerini gezip, sahiplerine 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Bakanlar ayrıca DSİ yetkililerinden Bartın Irmağı kenarında devam eden ıslah projesi ile ilgili bilgi aldı.

Haberin Devamı