Gündem Sudan'da Türk tahliye uçağına silahlı saldırı! MSB'den ilk açıklama

Sudan'da Türk tahliye uçağına silahlı saldırı! MSB'den ilk açıklama

Paylaş
Sudan'da Türk tahliye uçağına silahlı saldırı! MSB'den ilk açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Sudan'da mahsur kalan Türkleri kurtarmak için giden tahliye uçağımıza ateş açıldığı, uçağın emniyetle indiği ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan’da mahsur kalan Türkleri tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağına ateş açıldığını, uçağın buna rağmen emniyetle inişini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı
Sudan’a tahliye için giden Türk uçağına saldırı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan Türkleri tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağına hafif silahla ateş açıldı. Uçak, emniyetle inişini gerçekleştirdi. Personelden yaralanan olmadığı bildirilirken, uçakta gerekli kontroller yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşım: 

Sudan ordusundan, Türk vatandaşlarının tahliyesi için Wadi Sayidna’ya gelen C-130 tahliye uçağının hafif silahla hedef alınmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Türk uçağının paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) tarafından vurulduğu, uçağın yakıt ikmal sisteminin zarar gördüğü belirtildi.

Haberin Devamı

RSF: TÜRK UÇAĞINI VURMADIK

RSF’den yapılan açıklamada ise, “Türk tahliye uçağına saldırdığımız iddiası asılsızdır. Bu iddiayı reddediyor ve hiçbir somut delile dayanmadığını belirtiyoruz. Birliklerimiz, gece yarısından bu yana üzerinde anlaşmaya vardığımız insani ateşkese sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Güçlerimizin kontrolü altında olmayan bir bölge olan Omdurman'daki Wadi Sayedna semalarında herhangi bir uçağı hedef aldığımız doğru değildir” ifadeleri kullanıldı. Türk uçağının "RSF güçlerini suçlamaya çalışan" ordu tarafından hedef alındığı öne sürüldü.