Gündem Şule Çet'in babası İsmail Çet: Kızımı öldürdüler, bacağımı aldılar

Şule Çet'in babası İsmail Çet: Kızımı öldürdüler, bacağımı aldılar

Paylaş
Şule Çet'in babası İsmail Çet: Kızımı öldürdüler, bacağımı aldılar

İki erkek tarafından bir plazanın 20'nci katından atılarak öldürülen Şule Çet'in babası İsmail Çet, yıllarca kızının katillerinin ceza alması için uğraştı. 4.5 yıl boyunca her gününü kızı için adalet arayarak geçirdi. Katillerin cezası onandı ama babanın da bu sürede yaşadığı strese bağlı olarak bir bacağını kaybettiği ortaya çıktı.

Alev Gürsoy Cimin / Posta - Kadına karşı erkek şiddetinin sembol ismi Şule Çet'in katilleri Çağatay Aksu ve Berk Akand'a verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasının ardından, baba İsmail Çet ile evinde buluştuk. Duruşmalar boyunca, elinde kızının posteriyle adliye önlerinde gördüğümüz İsmail Çet'in bir bacağı artık yok. İsmail Çet bunun nedenini, "Acımı hep içime attığım ve sürekli stresle yaşadığım için bağışıklık sistemim çok düşüktü. En sonunda bacağımı saran enfeksiyon kangrene yol açtı ve bacağım kesildi" diye açıkladı.

Haberin Devamı

"HER ŞEYİMİ YİTİRDİM"

"O katiller benden sadece kızımı değil, sağlığımı, huzurumu, bacağımı her şeyimi aldılar" diyen İsmail Çet duruşma süreciyle ilgili şunları söyledi: "Güçlü, varlıklı iş insanlarıydı bunlar, paralarının bizi yenmesinden çok korktum. Skandal raporlarla onurumuzla oynandı. Duruşmada 'Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır' dediler. O an canımı alsalar daha iyiydi. Şule’nin bakire olmadığına vurgu yaptılar, bunlar bizi çok acıttı, kanattı."

"ARTIK HUZURLA ÖLEBİLİRİM"

İsmail Çet, Yargıtay'ın kararı ile ilgili de şöyle konuştu: "Karar beni çok mutlu etti ama acımı dindirmeye yetmez. Giden evladım da geri gelmez. Vatandaşlar, kadın dayanışma platformları hepsi arkamızdaydı. Adaletin er geç geleceğini biliyordum. 4.5 yıl bekledik bu anı. Tek korkum bu kararı görmeden ölmekti. Ölmedim ama sağlığımdan oldum. Kızımla birlikte hayatım çok eksildi. Zaten annesini yitirmiştim, ardından kızımı yitirmek ona sahip çıkamadığımı hissetmek beni harap etti. Şimdi huzurla ölebilirim."

Haberin Devamı

 NE OLMUŞTU?

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki Yelken Plaza'nın 20'nci katındaki bir ofisin penceresinden düşerek öldü. Yanında bulunan Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand (33) Şule'nin intihar ettiğini öne sürdü. Ancak bu ikilinin Şule'ye tecavüz etmek istediği, genç kız buna direnince de pencereden attıkları anlaşıldı. Çağatay Aksu'ya müebbet ve 12.5 yıl, Berk Akand'a da 18 yıl hapis cezası verildi. 23 Aralık'ta Yargıtay bu cezaları onadı.