Gündem TEMEL KOTİL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? Evli mi? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in eğitimi hangi alanda?

TEMEL KOTİL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? Evli mi? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in eğitimi hangi alanda?

Paylaş
TEMEL KOTİL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? Evli mi? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in eğitimi hangi alanda?

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Türkiye’nin savunma sanayiinde geldiği seviyeyi anlatan uzman isim aynı zamanda ATAK-2 için de tarih verdi. Peki, Temel Kotil kimdir, kaç yaşında ve nereli? Evli mi? İşte Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil hakkında merak edilen detaylar…

Temel Kotil bugün ülkenin en merak edilen isimlerinden biri oldu. TUSAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan ve ATAK-2 açıklamasıyla heyecan uyandıran Temel Kotil’in özel hayatı ve eğitimi pek çok kişi tarafından araştırılıyor…

Haberin Devamı

TEMEL KOTİL KİMDİR? İŞTE HAYATI VE EĞİTİMİ

Temel Kotil, 1959 yılında Rize'de doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünde tamamlayan Kotil, 1986'da Michigan Üniversitesi'nde "Uçak Mühendisliği" alanında yüksek lisans, 1987'de ise aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktorasını da 1991 yılında yine Michigan Üniversitesi'nde "Makine Mühendisliği" bölümünde tamamlamıştır.

Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak görev yapmış, Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993-1994 yıllarında Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'deki Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2003 yılında Türk Hava Yolları'ndaki (THY) kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 2005-2011 yılları arasında THY Teknik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş, 2010-2012 yılları arasında Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Kotil, 2006 yılında IATA Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş, 2010 yılında Avrupa Havacılık Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş, 2012 yılında Başkan Yardımcısı, 2013 yılında ise Başkan olmuştur. 2014 yılında DEIK Türkiye-Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu'na üye olmuştur.

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinden bu