Gündem TOKİ kura çekimleri ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru sonuç tarihi açıklandı mı?

TOKİ kura çekimleri ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru sonuç tarihi açıklandı mı?

Paylaş
TOKİ kura çekimleri ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru sonuç tarihi açıklandı mı?

TOKİ kura çekimleri başvuruda bulunan dar gelirli vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Kura sonuçlarında adı çıkan vatandaşlar sözleşme imzalayarak ödeme yapmaya başlarken, kura isabet etmeyen vatandaşlara 500 TL başvuru ücreti geri ödenecek. Peki, TOKİ kura çekimleri ne zaman başlıyor? TOKİ başvuru sonuç tarihi açıklandı mı? İşte detaylar…

Heyecanla beklenen TOKİ kura çekimleri için önemli açıklama TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan geldi. Bulut, başvuruları 14 Eylül’de başlayan TOKİ sosyal konut projesi için kura çekimlerinin başvuruların sona ermesinden sonra yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

TOKİ KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklamasında TOKİ kura çekimlerinin, 31 Ekim’de sona eren başvuru süresinin hemen ardından ilk hafta gerçekleşeceğini kaydetti.

TOKİ BAŞVURU SONUÇ TARİHİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ Başkanı Bulut TOKİ başvuru sonuçları için bir tarih vermese de yapılan açıklamaya göre kura çekimlerinin Kasım ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Kura çekimlerinin ardından da TOKİ başvuruları sonuçlanmış olacak.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • TOKİ sosyal konut projesine başvuru için aranan en önemli şart hane halkı geliri. Başvuruda bulunacak kişinin hane geliri İstanbul’da 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olması gerekiyor. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
  • Bununla birlikte
  • TOKİ projesine başvuruda bulunmak için en 1 yıl proje ili sınırları içinde ikamet ediyor olmak veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak,
  • Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmamak,
  • Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Türk vatandaşı olmak gibi koşullarda aranacak.
  • Ayrıca her haneden sadece bir kişi başvuruda bulunabilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-devlet www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu sayfası üzerinden yapılacak.

E-DEVLET TOKİ KONUT BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN