Gündem Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı! 30 kilo vermiş

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı! 30 kilo vermiş

Paylaş
Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı! 30 kilo vermiş

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın cezaevi fotoğrafı ortaya çıktı. Aydın'ın 30 kilogram verdiği öğrenildi. Avukattan ilk açıklama geldi. Öte yandan Tosuncuk'un verdiği toplam zarar belli oldu.

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, cezaevinde çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Aydın'ın 30 kilogram verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına yol açan sistemin kurucusu ve iki yıldan fazla süre firari olan Mehmet Aydın, Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmişti.

"Tosuncuk" lakabıyla tanınan Aydın, 3 Temmuz 2021'de İstanbul Havalimanı'nda uçakta gözaltına alınmış, 102 mağdurun şikayeti üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanmıştı.

FATİH AYDIN URUGUAY'DA YAKALANIP TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLMİŞTİ

Haberin Devamı

"Çiftlik Bank" sistemine ilişkin soruşturma kapsamında "Bankacılık Kanunu'na aykırılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, Temmuz 2021'de Uruguay'da operasyonla yakalanmıştı.

Aydın için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında iade talebinde bulunulmuş, ardından 2 Kasım 2021'de Türkiye'ye getirilen sanık hakimlikçe tutuklanmıştı.

DURUŞMADA KAYINPEDERİ TEK TEK ANLATTI

Duruşmaya Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin SEGBİS salonundan bağlanan Mehmet Aydın’ın kayınpederi tutuksuz sanık Hakan Soysal, ”Çiftlikbank’ın sahibi olarak bilinen Mehmet Aydın, kızım Sıla Aydın ile 2017 yılı Nisan ayında evlendiği için tanıdığım birisidir. 2017 yılı Haziran ayında önceden tanıdığım 3 kişi ile Bursa’da Çanakkale Dora Gıda Limited Şirketi’ni kurup işletmeye başladık. 3 ay kadar sonra şirketi Çiftlikbank olarak bilinen şirketin kurucusu olan Fame Game şirketine sattık. Satın alma teklifi Mehmet Aydın’dan geldi. Bir ay kadar maaşlı çalıştıktan sonra şirketin yeni yöneticileri bizi işten çıkardı. Mehmet Aydın bana bilgisayar yazılım işi yaptığını söylemiş, ben de kızımla evlenmeden önce etraftan yaptığım araştırmada bilgisayar yazılım işi yaptığını öğrenmiştim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘KIZIMA KÖTÜ DAVRANDI’

Hakan Soysal, ifadesinin devamında, “Kızımla evlendikten 1 ay sonra Uruguay’a gittiler. Kızım oradan beni arayıp Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Kızıma kötü davranıyormuş, uyuşturucu kullanıyormuş, başka kadınlarla aldatmış. Bunun üzerine bir bahane ile kızımın Türkiye’ye gelmesini sağladık. Bir daha da göndermedim. Mehmet Aydın korumalarını tehdit amaçlı evime bile gönderdi. Kızımın Bursa Aile Mahkemesi’nde Mehmet Aydın aleyhine boşanma davası açtı ve halen Dava devam ediyor. İleri sürülen ‘dolandırıcılık’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ iddiaları hakkında benim hiçbir ilgim yoktur.' demişti.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Aydın'ın avukatı Mehmet Keske yazılı açıklama yaptı. Keske, "Müvekkilim yargılanmış olduğu davada şikayetçilerin zararlarının bilirkişi raporlarına göre 70 milyon 514 bin TL olduğu tespit edilmiştir. Bu zararları karşılayacak şirketlerin birçok mal varlığı vardır. Aslında müvekkilimin dolandırmak kastı ile hareket etmediği sabittir. Müvekkilim Mehmet Aydın'ın sahip olduğu şirketlerin mal varlığı çok yüksektir" bilgisini verdi.

Haberin Devamı