Gündem Vahşete indirimsiz ceza

Vahşete indirimsiz ceza

Paylaş
Vahşete indirimsiz ceza

Gaziantep’te 27 Eylül 2022’de kayıp olarak aranan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın derin dondurucuda cesedi bulunmuştu. Lina Nazlı’nın, annesinin çocukluk arkadaşı Muhabbet Toz ve onun sevgilisi Mehmet Aksu tarafından dövülerek öldürüldüğü belirlenmişti. Mahkeme, indirim uygulamadan Muhabbet Toz’a ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, sevgilisi Mehmet Aksu’ya ise 27 yıl hapis cezası verdi.

Gaziantep’te iki çocuk annesi Melisa İlhan (33), eşi Abdurrahman Erbay ile boşanınca çocukluk arkadaşı Muhabbet Toz’un evine taşınmıştı. Melisa İlhan, Muhabbet Toz ile sevgilisi Mehmet Aksu tarafından fuhuşa zorlandığını iddia etmişti. Bir televizyon programına katılan anne İlhan, çocuklarının kendisinden saklandığını ve işkenceye maruz kaldıklarını söylemişti. Programı arayan bir kişi, İlhan’ın küçük kızı Naime Ceyda’ya baktığını belirtip, çocuğu polise teslim etmişti. Polisi arayan Mehmet Aksu ise Lina Nazlı’nın öldüğünü ve cesedinin bir giyim mağazasındaki derin dondurucuda saklandığını söylemişti. 27 Eylül 2022’de Lina Nazlı’nın derin dondurucuda cesedi bulunmuştu.

Haberin Devamı

VÜCUDUNDA DARP İZLERİ

Lina Nazlı’nın vücudunda darp izleri tespit edilmişti. Tutuklanan Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Toz, ifadesinde yemek yedirirken Lina’nın düştüğünü iddia etmişti. Dünkü karar duruşmasında Lina Nazlı’nın katillerine ceza yağdı. Sanıklardan Muhabbet Toz’a ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Aksu ise, ‘kasten öldürmeye yardım’ suçundan 20 yıl ve ‘çocuğa eziyet’ suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki sanığa indirim uygulanmadı. Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/DHA