Gündem 'Varböyletipler' çarptı! Alay eder gibi parti yapmışlar

'Varböyletipler' çarptı! Alay eder gibi parti yapmışlar

Paylaş
'Varböyletipler' çarptı! Alay eder gibi parti yapmışlar

Instagram'da "Varböyletipler" hesabıyla fenomen olan Kıvanç Talu ile eşinin 'saadet zinciri' kurarak birçok kişiyi 100 milyon lira dolandırıp Portekiz'e kaçmalarının detayları ortaya çıktı. Çift, kaçmadan 4 gün önce dolandırdıkları kişileri evde toplayıp 'veda partisi' vermiş.

Kıvanç Talu ile eşi Beril Talu'nun kurduğu tezgah 6 ay önce başladı. Reklam prodüksiyonu yapan Beril Talu, yakınlarını arayıp "Büyük bütçeli reklam çekeceğiz ama firmalar eskisi gibi avans vermiyor. Benim ön hazırlık için paraya ihtiyacım var. Sen bana 300 bin TL gönder, ben paramı aldıktan sonra sana 600 bin ödeyeyim" diyordu. Beril Talu ilk aylarda ödeme yaptı. Ancak eylül ayından itibaren paraların geri ödenmesinde sorunlar çıktı.

Haberin Devamı

KREDİ ÇEKTİRMİŞLER

Çift, para aldıkları herkesi 29 Eylül'de İstanbul Beylerbeyi'ndeki evlerinde toplayıp parti verdi. Partide Kenan Doğulu da sahne aldı. Partide Kıvanç Talu "Bu evdeki son partimiz" deyip adeta veda etti. Dört gün sonra da Portekiz'e kaçtılar. Beril Talu'nun manikürcüsüne bile kredi çektirip parasını aldığı iddia ediliyor. 100 kişinin mağdur olduğu söyleniyor. Bu arada Beril Talu'nun daha önce çalıştığı reklam ajansından zimmetine 20 milyon lira geçirdiği için kovulduğu ortaya çıktı.