Gündem Vizyonel Kuzey Şehir Konutları yükseliyor

Vizyonel Kuzey Şehir Konutları yükseliyor

Paylaş
Vizyonel Kuzey Şehir Konutları yükseliyor

Şanlıurfa Kuzey Şehir’ konut projesi için alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak Aşık-Öğütçü bölgesinde ilk etapta 2 bin 500 konutun yapımına başlandı. Çalışmalar tamamlandığında bölge bir uydu kent niteliğinde olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kentte artan konut ihtiyacına karşı Aşık-Öğütçü bölgesinde ilk etapta 2 bin 500 konut yapılacak. “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesi için ilk olarak altyapı şartları olgunlaştırıldı. Kuzey Şehir Proje alanına rahat bir şekilde ulaşım ve hizmetlerin sağlanması amacıyla bağlantı ve iç yol çalışmaları gerçekleştirildi. 19 farklı blokun aynı anda yükseleceği projede şu an 13 blokun kazısı tamamlandı. 6 blok inşaatında da radye temel çalışmaları ve beton döküm çalışmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

25 BİN KONUTLUK HAMLE

Yüzde 60’ının yeşil alanın yer aldığı uydu kent niteliğindeki “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesinde binalar 6 kat olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi BELTAŞ A.Ş tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bölgede Başkan Beyazgül’ün talimatlarıyla hummalı bir çalışma yürütülüyor. Her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünen ekipler, sahadaki çalışmalarını da bu minvalde gerçekleştiriyor. Şanlıurfa’da etaplar halinde toplam 25 bin konutluk hamle yapan Büyükşehir Belediyesi ilk etapta Aşık Öğütçü’de yapacağı 2 bin 500 konutun yapım çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, şehir içi trafiğini rahatlatan Abide Köprülü Kavşak Projesi, yıllardır kanayan bir yara olan Açıksu Caddesi, Trambüs Meselesi, Kültür ve Turizm Yolu, Kale Eteği, Asya ve Osmanlı Mahallesi, Kızılay, Kızılkoyun ve Belediye Bahçeleri gibi birçok sorunu da beraberinde çözerek Halk Ekmek Projesi, yaşlıların dinlenme noktası Hobi Bahçeleri gibi projeleri de vatandaşın hizmetine sundu.

Haberin Devamı

EYYÜBİYE’DEKİ KÖTÜ KOKU ÇÖZÜLDÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Eyyübiye ilçesinde bulunan Katı Artık Bertaraf Tesisi’nde yeni alınan makinaların da devreye girmesiyle birlikte kötü kokudan dolayı evlerinin pencerelerini açamayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Yapılan çalışmalarla 120 milyon lira yatırımla hem Eyyübiye kötü kokudan kurtuldu hem de 40 bin hane için elektrik enerjisi üretecek altyapı kuruldu.

SIFIR ATIK PROJESİ’NE KATKI

Bölgede yaşayan vatandaşlar rahata kavuşurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Himayelerinde başlatılan Sıfır Atık projesine de büyük katkı sağlandı. Başkan Beyazgül, “Biz de bu kokudan vatandaşlarımızı kurtarsak her şeye değer diye düşündük. Kolları sıvayarak yeni alınan motorlarla birlikte bütün makinaların çalışmasını sağladık. Halkımız Belediye Başkanı olarak şahsıma inandılar. Ben bir kez daha bana inanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘GENÇLERİN UFKUNU AÇACAK’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirdiği Şanlıurfa Bilim Merkezi yapım çalışmalarını incelemek üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Başkan Beyazgül ile birlikte bilim merkezini inceledi. Ardından Mezopotamya Lıvıng Lab gençlik buluşmasına katılarak bilim ve teknoloji ile yetişen gençlerle bir araya geldi. Başkan Beyazgül, “TÜBİTAK Başkanımız Hasan Mandal’a çok teşekkür ediyorum. Biz bilim merkezini yaparken kendisine giderek bir an önce bitirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedik” dedi. Farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan Şanlıurfa Bilim Merkezi bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik edecek.

Haberin Devamı

KENDİ ASFALTINI ÜRETEN ŞEHİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla kurduğu ve Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle yenileyerek geliştirdiği asfalt plentinde ürettiği asfaltı Şanlıurfa’nın can damarlarını açmak için kullanıyor. Her aşaması Büyükşehir Belediyesince üretilen sıcak asfalt Buhara Mahallesi Okullar Bölgesine serildi. Başkan Beyazgül Asfalt üretiminin her aşamasının Büyükşehir Belediyesi ekip ve ekipmanlarıyla yapıldığını söyledi. Yollara 1. sınıf asfalt serdiklerini belirten Beyazgül, “Bu şantiyeyi yaparak burada asfalt üreterek bir yandan ürettik diğer yandan tasarruf sağladık. Sağladığımız bu tasarrufu da şehrimiz için yatırımlara dönüştürdük” diye konuştu.

Haberin Devamı

EYYÜPNEBİ’YE ESTETİK DOKUNUŞ

Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra dünyanın dördüncü inanç merkezi olarak kabul edilen 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesinin Viranşehir Eyyüp Nebi Mahallesi’nde başlattığı çevre düzenleme çalışmalarıyla bölge estetik bir görünüme kavuştu. ‘Sabır timsali’ olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber’in kabrinin bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ihya çalışmaların çoğunu tamamlayarak ziyaretçilerin beğenisine sundu. 86 bağımsız konut gelen misafirler için Sabır Evlerine dönüştürüldü.

Haberin Devamı

BUNGALOVLAR MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Şanlıurfa’da balıkçılığın yaygın olduğu Bozova’da yapılan bungalov evler, doğayla iç içe tatil ve kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı misafirleri ağırlıyor. Turizm rotasında yer alan ilçede yapılan Bungalov evler, yaz ve kış turizmine büyük katkı sağlayacak. Evler, Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş tarafından işletilecek. Tarih, kültür ve gastronomi şehri Şanlıurfa’daki bungalov evlerin kent turizmine değer kattığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa, gün geçtikçe 2023 İslam Dünyası Turizm başkenti olma özelliğini artırarak daha büyük değer kazanmaktadır” dedi.

TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Balıklıgöl Platosunda yer alan Kızılkoyun Çay Bahçesi yerli ve yabancı misafirlerin uğrak noktası oldu. Belediye Başkanı Beyazgül, “Bu alanda 60’a yakın gecekondu doldurulmuş vaziyetteydi. Bu gecekondular Belediyemizce kamulaştırıldı. Güllük gülistanlık bu güzel yere dönüştürdük. Şanlıurfamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Şanlıurfalı vatandaşlar tarihle iç içi bir ortamın kente kazandırılmasından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN BEYAZGÜL: KIR DÜĞÜN BAHÇEMİZ HAYIRLI OLSUN

Halil-ür Rahman Kent Ormanı bölgesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 25 bin metrekarelik alanda başlattığı Kır Düğün Bahçesinde çalışmalar tamamlandı. Vatandaşların rahat ve ferah bir ortamda doğa ile iç içe düğün ve eğlencelerini yapabilecekleri Kır Düğünü Bahçesi’ni yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sürdürülen çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Beyazgül, “Çevre düzenlemesi tamamlandı. Kır Düğün Bahçemizi en kısa zamanda faaliyete açacağız’’ dedi.