Gündem Yağış İstanbul'u sarıyor! Uyarı geldi, akşam saatlerine dikkat

Yağış İstanbul'u sarıyor! Uyarı geldi, akşam saatlerine dikkat

Paylaş
Yağış İstanbul'u sarıyor! Uyarı geldi, akşam saatlerine dikkat

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli rüzgar ile birlikte yağmur etkili oluyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle hava trafiğinde yoğunluk yaşanırken İBB trafikteki verilere göre trafik yoğunluğu da yaşanıyor. Öte yandan akşam saatlerinde yeni bir yağış dalgası bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil Marmara bölgesi için sarı kodlu uyarı yapmıştı. Meteoroloji'nin uyarısında "Çok bulutlu, batı kesimlerden başlamak üzere zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinde, gece saatlerinde İstanbul'un kuzey ilçelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İstanbul'da yağmur ve şiddetli rüzgar başladı Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarısının ardından İstanbul'da kuvvetli rüzgar ile birlikte yağmur etkili oluyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle hava trafiğinde yoğunluk yaşanırken İBB trafikteki verilere göre trafik yoğunluğu her geçen dakika artıyor. İşte yoğun yağış sonrası İstanbul'da yaşananlar...

İSTANBUL'DA YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından saat 14.00 sıralarında İstanbul’da sağanak yağış başladı. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıların ardından, megakent İstanbul'da şiddetli rüzgar ile birlikte yağmur da etkili oldu. Bu sırada dışarıda olan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

VATANDAŞLAR YÜRÜMEKTE ZORLANDI

Taksim'de yürümekte zorlanan vatandaşların şemsiyesi ters döndü. Beyazıt'ta ise vatandaşlar yağmurdan duraklara sığınarak korunmaya çalıştı.

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Haftanın ilk iş gününde yağmur ve kuvvetli yağış ile birlikte okulların da açılmasıyla trafik yoğunluğu yaşanıyor. İBB Trafik verilerine göre; köprü girişlerinde yoğunluk yaşanıyor. İş çıkış saati yaklaştıkça trafik yoğunluğunun daha da arttı. Öte yandan kuvvetli rüzgar nedeniyle İstanbul'un hava trafiğinde de aksamalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

YAĞIŞ DAHA DA KUVVETLENECEK

İstanbul'daki yağışla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "Yağış şehri sarıyor. Lodos da kuvvetleniyor. Önlemleri artıralım lütfen. İstanbul'da bu gece kuvvetli yağmur bekleniyor. Sabaha kadar devam..." ifadelerini kullandı.

HAREM OTOGARI'NDA YAZIHANENİN ÇATISI UÇTU

Üsküdar'daki Harem Otogarı’nda şiddetli rüzgar nedeniyle bir otobüs firmasının yazıhanesinin çatısı uçtu. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken çatıya çıkan ekipler, yerinden oynayan çatı parçalarını aşağıya indirdi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, (Sinop hariç) Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırşehir, Aksaray, Karaman illeri ve Konya'nın güney çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Kırklareli ve Edirne ile İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve şiddetli, yer yer fırtına şeklinde (40-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KIYI EGE'DE BEKLENEN KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!: Ege’nin kuzey kıyılarında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın batısında kuvvetli (25-55 kg/m²), Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 85 kg/ m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli (40-90 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.