Gündem Yaparsın Türkoğlu

Yaparsın Türkoğlu

Paylaş
Yaparsın Türkoğlu

Manş Denizi'ni ve Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen en genç Türk sporcu olan 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu hedefinin '7 Oceans' adı verilen parkurları tamamlamak olduğunu söyledi. Türkoğlu, hedefini 5 yıl içinde tamamlarsa dünyada bunu gerçekleştiren en genç kadın olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek.

Bodrum'da yaşayan Aysu Türkoğlu, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi. Yüzmeye 7 yaşında başladı, 14 yaşından itibaren de açık deniz yarışlarına katıldı. Daha ilk yarışında şampiyon oldu. Ondan sonra da başarılarına her yıl yenilerini ekledi. 29 Temmuz 2022'de Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek bu parkuru geçen en genç Türk sporcu oldu. Bu yıl 9 Ağustos'ta da İrlanda-İskoçya arasını 11 saat 48 dakikada yüzdü ve Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olmayı başardı.

Haberin Devamı

100. YILA  ARMAĞAN

Yaz-kış yüzen ve çok yoğun bir antrenman programı uygulayan Türkoğlu, "Bu başarıları elde etmek benim için mükemmel. Ama en değerli şey, Kuzey Kanalı başarısını Cumhuriyetimizin 100´üncü yılında gerçekleştirebilmiş olmak" dedi. Genç yüzücünün şimdiki hedefi, yüzme sporunun en zorlayıcı mücadelelerinden biri olan '7 Oceans' parkurunu tamamlayan en genç sporcu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek. '7 Oceans', dağcılıkta her kıtanın en yüksek zirvesine tırmanmayı amaçlayan '7 Zirveler' serisiyle aynı anlamı taşıyor.

İŞTE 7 OCEANS KANALI

Manş Denizi (Fransa-İngiltere)
Catalina Kanalı (ABD Los Angeles)
Cook Boğazı (Yeni Zelanda)
Cebelitarık Boğazı (İspanya-Fas)
Molokai Kanalı (Hawaii)
Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya)
Tsagaru Kanalı (Japonya)

Haberin Devamı
Aysu Türkoğlu: Hedefim 5 yıl içinde Guinness Dünya Rekorları'na girmek