Gündem Yollar göle döndü! Depremin vurduğu İskenderun’da manzara yine değişmedi

Yollar göle döndü! Depremin vurduğu İskenderun’da manzara yine değişmedi

Paylaş
Yollar göle döndü! Depremin vurduğu İskenderun’da manzara yine değişmedi

11 ili vuran depremlerin ardından Hatay, İskenderun'da deniz ve yeraltı suları taşmış, yoları göle çevirmişti. Son günlerde etkili olan soğuk havanın etkisiyle de şiddetli lodos, denizde dev dalgalar oluşturdu. Denizin taşmasıyla kara ve deniz birleşti. Taşkın anında sahil şeridinde bulunan bir araç ise dakikalarca kurtarılmayı bekledi. O anları CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk ve Doğukan Yıldırım ekranlara getirdi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ilk gününde denizde oluşan taşkın sonucu su baskınının yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde bu seferde aşırı yağış ve lodos nedeniyle kıyı şeridini tekrar su bastı.

Haberin Devamı

Atatürk Bulvarı ve Mete Aslan Bulvarı'nda bulunan birçok esnaf, taşkınlardan olumsuz şekilde etkilendi.

Hatay İskenderun'da sahil hattı yine göle döndü

EKİPLERİN HAREKET GEÇTİLER

Deprem nedeniyle kanalizasyon altyapısı çöken bulvarlarla ilgili konuşan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Yaşanan su baskınları lodos sonrasında denizden gelen suyla yağmur suyu da birleşince çöken altyapı suyu tahliye edemiyor. Bu nedenle de su birikintisi ciddi sıkıntı oluşturuyor. HATSU ekipleriyle görüştüm. Ekiplerin hareket geçtiler. Bizler de buradayız" dedi.