Gündem Yunus Arıncı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? DDK Başkanı Yunus Arıncı’nın kariyeri ve biyografisi

Yunus Arıncı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? DDK Başkanı Yunus Arıncı’nın kariyeri ve biyografisi

Paylaş
Yunus Arıncı kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? DDK Başkanı Yunus Arıncı’nın kariyeri ve biyografisi

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, bugün merak edilen isimler arasına girdi. 31 Temmuz’da gerçekleşen 2022 KPSS lisans sınavında bazı soruların bir yayınevinin deneme sorularıyla aynı olduğu yönündeki iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, DDK’ye inceleme talimatı verdi. DDK Başkanı Yunus Arıncı konuyla ilgili açıklamasında “Problemli bir durum var gözüküyor.” İfadelerini kullandı…

Yunus Arıncı KPSS sorularının sızdırılması iddialarını inceleyerek hazırlanan raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Yapılan açıklamalarda sürecin çok üzün sürmeyeceği kaydedilirken, süreci yöneten DDK Başkanı Yunus Arıncı’nın kariyeri ve biyografisi merak konusu oldu…

Haberin Devamı

YUNUS ARINCI KİMDİR?

DDK Başkanı olarak görev yapan Yunus Arıncı 20 Mart 1975 tarihinde Ordu İli Kumru İlçesinde dünyaya geldi. 4 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olan Arıncı, ilk, orta ve lise eğitimini Kumru'da aldı. 1992 yılında Kumru İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu, aynı yıl lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne başladı. 1996 yılında üniversiteden mezun olan Yunus Arıncı 1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı, 2000 yılında Müfettiş, 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 2005 yılında 1 yıl geçici görevle TÜBİTAK'ta Daire Başkanı olarak atandı.

Yunus Arıncı 2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 13 Temmuz 2015 tarihinde de Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine atandı ve halen bu görevi yürütmektedir.

Haberin Devamı

Birçok uluslararası ve ulusal toplantılarda Türkiye adına sunumlarda bulunan, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesine Başkanlık yapan Arıncı, ülke gündemini yakından ilgilendiren soruşturmalara imza atmıştır.

31 Ekim 2016 tarihinden bu yana Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyesi olan başarılı isim iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.