Gündem 'Zayıflama tozu' öldürüyor! Dikkat doktorlar uyarıyor: Uzak durun

'Zayıflama tozu' öldürüyor! Dikkat doktorlar uyarıyor: Uzak durun

Paylaş
'Zayıflama tozu' öldürüyor! Dikkat doktorlar uyarıyor: Uzak durun

Üniversiteli Ceren Karabulut, uzmanların uyarılarına aldırış etmeden sosyal medyada gördüğü sözde ‘zayıflama tozu’nu satın alıp kullandı. Hastanelik olunca, karaciğerinin neredeyse iflas edeceği ortaya çıktı. Doktoru, tozu kullanmaya devam ederse ölebileceğini söyledi.

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen, çoğunlukla internet üzerinden satın alınan ve içeriği bilinmeyen ürünleri kullanarak hızla zayıflamayı amaçlayanlar, büyük sağlık sorunları yaşıyor. Aynı nedenle can kayıpları da oluyor.

Haberin Devamı
Zayıflamak istedi, gözünü hastanede açtı Sivas’ta bir üniversite öğrencisi, kilo vermek için bitkisel olduğunu düşünerek aktardan aldığı zayıflama tozunu kullanınca hastanelik oldu.

SOSYAL MEDYADA GÖRDÜ

Sivas’ta üniversite öğrencisi olan Ceren Karabulut da hızlı kilo vermek için, sosyal medyada karşısına çıkan ve bitkisel olduğu iddia edilen sözde ‘zayıflama tozu’nu satın alıp kullanmaya başladı. Üçüncü günün gecesinde, kaldığı öğrenci yurdunda fenalaşan Karabulut, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DOKTOR: ÖLEBİLİRSİN

Baş ağrısı, mide bulantısı ve tansiyon düşüklüğü olan Ceren Karabulut’un karaciğer değerlerinin normalin üzerine çıktığı tespit edildi. Doktorun, “Bu tozu kullanmaya devam edersen karaciğerin iflas eder, ölebilirsin” sözleri ile şoke olan genç kız, tedavisinin ardından taburcu oldu.

'AYNI HATAYI YAPMAYIN'

Bu tip tehlikeli ürünlerin sosyal medyada özendirildiğini belirten Karabulut, “Doğru beslenme ve egzersizle, doğal yollarla kilo vermemiz gerekiyor. Kimse benim gibi hata yapmasın, sonuçları ölümcül olabilirdi, karaciğerimi kaybedebilirdim” dedi.

Haberin Devamı