Türkiye (Son Dakika) Güne Başlarken | 27 Şubat 2021

Güne Başlarken | 27 Şubat 2021

Paylaş
Güne Başlarken | 27 Şubat 2021

Günaydın! Mottomuz belli: Gün başlarken herkes için 24 saattir!

Haberin Devamı

Sen uyurken neler oldu?

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD’nin yayınladığı raporu kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

ABD istihbaratının hazırladığı raporda, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini onaylayan kişinin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu belirtildi.

ABD'nin ünlü gazetesi New York Times, ABD Başkanı Joe Biden'nın, Suudi Arabistan'nın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'nı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda direkt olarak cezalandırmayacağını duyurdu. Haberde, Biden'nın Beyaz Saray ile Krallık arasındaki ’iş birliğinin’ bozulmasını istemediği ifade edildi.

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, Denizlispor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri Larin, Ljajic ve Aboubakar'dan geldi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarında dikkat çeken şehirleri açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz; Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor" dedi.

Güne Dair Notlar

  • 27 Şubat günü saat 7.40'ta dolar 7,42 TL euro ise 8,96 TL.

Hava durumu ise şöyle: İstanbul, Parçalı ve az bulutlu. 2°C, 13°C Antalya, Az bulutlu ve açık. 9°C, 19°C Ankara, Az bulutlu ve açık. -1°C, 14°C Trabzon, Parçalı ve az bulutlu. 5°C, 12°C Diyarbakır, Az bulutlu ve açık. -2°C, 16°C

Detaylı hava durumu için şöyle alalım: Meteoroloji

Günün köşe yazısı

Doğu komşumuz Ermenistan yine karıştı. Askeri darbe kalkışması sonrasında Başbakan Nikol Paşinyan’ın koltuğunu koruyup koruyamayacağı birçok dış faktöre bağlı. Ermenistan, karaya sıkışmış bir ülke. Gürcistan ve Azerbaycan gibi denize çıkışı yok. Ekonomik açıdan ciddi sıkıntıları var, gayri safi milli hasılası sadece 15 milyar dolar. Bir fikir vermesi açısından sadece İstanbul’un ürettiği ekonomi 280 milyar dolar civarında. Dünyada 11 milyon dolayında Ermeni yaşıyor, bunların sadece 3 milyonu anavatanlarında yani Ermenistan’da. Hakan Çelik'in yazısı...

Haberin Devamı

Günün kitabı

Haysiyet - Tuhaf Zamanlarda Cesurca Yaşamak / Ece Üner

Haysiyet kırgınlığının ayaklanması, ruhun ayaklanmasıdır.

Ayaklanabilen bir ruhsa, insanın mucizesidir.

İnsanı insan yapan yegâne mucize...

Yaşamaktaki efsun, insan ruhunun haysiyet okyanusuna dalmasıyla bulunur ancak.

Haklı, haksızın zorbalığı karşısında kendini kurban etmekten vazgeçtiği gün kaderin makûs döngüsü de değişir.

Kuzu, kurda av olmaktan bıkmıştır artık. Boyun eğmek yerine haysiyetini korumak yolunu seçmiştir. Pınarın suyunda onun da kurt kadar hakkı vardır çünkü.

Hırlayan kurdun keskin dişlerinden ve tehdidinden korkarak yaşamak da bir tür intihardır ne de olsa...

Kuzular, kurda av oldukları masalın sonunu yeniden yazmak istiyor artık.

27 Şubat günlük burç yorumları

KOÇ: Güven duygusunun çok önemli olduğunu bildiğiniz için, size destek verecek ve manevi gücünüzü ortaya çıkaran dostlukları seviyorsunuz. Değişim sürecinde olmanız önemli. Çalışmayı çok seviyorsunuz.

Haberin Devamı

BOĞA: Hem işinizde istismar edilmekten çekiniyorsunuz hem de bu şartların doğmasını besleyecek davranışlarda bulunuyorsunuz. Duygusallığınızın belirlediği şartlar sizi etkilemeye başladı. Bugün kafanız karışık olabilir.

İKİZLER: Güven duygusu hissetmek istediğiniz bir gün. Bugün, karşınızdaki kişiden çok şey bekliyor ve konuşmalarınıza yoğun duygular yüklüyorsunuz. Hedeflerinizi maddi bağlantılarla doğru bir şekilde belirliyorsunuz.

YENGEÇ: Doğallığa karşı değilsiniz ama farklı beklentileriniz var. Bugün, sizin için sıra dışı bir gün olabilir. İnatçı ve ödün vermeyen yapınız sayesinde isteklerinizi ısrarla yaşama geçirme savaşı veriyorsunuz.

ASLAN: Bilinçaltınız yoğun ve yapmak istediğiniz çok şey var. Yaratıcılığınızı kullanmak için her türlü donanıma sahip olmanıza rağmen yanlış saplantılarınız yüzünden hata yapabiliyorsunuz. Fırsatlar önemli.

BAŞAK: Dostlarınızın fikirleri ilginç gelebilir ama onların baskıcı halinden rahatsız olabiliyorsunuz. Değişik düşünceler içinde bocalamanız mümkün. Siz pratik işleri seviyorsunuz. Abartıya kaçmamalısınız.

Haberin Devamı

TERAZİ: Bugün, organizasyonlarla yaşantınızı renklendirmek isteyeceksiniz. Enerjiniz olumlu bir şekilde yerine geliyor. Buna bağlı olarak çevreyle ilişkileriniz ön planda olacak. Randevularınızı geciktirmeyin.

AKREP: İletişim konusunda yoğunluk söz konusu. Birçok dostunuz sizinle görüşmek isteyecekler. Bugün, tarzınıza uygun kişilerle birlikte olacaksınız. Yollarla ilgili olaylar güncellik kazanacak.

YAY: Bugün önemsiz şeylerin üzerinde fazla duruyorsunuz. Düşüncelerinizi toparlama konusunda zorluklar yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın bazı davranışlarını eleştirmemelisiniz. Engeller karşısında pes etmeyin.

OĞLAK: Bazı duygularınızı saklama gereği duyabilirsiniz. İsteklerinize sınır koyduğunuzda sinirli oluyorsunuz. Tartışmalardan uzak kalmanız gereken bir gün. Bildiğiniz konularda ısrarcı davranmak size yakışıyor.

KOVA: Çalışkan yönünüzün ağır astığı bir gün. Birlikte çalıştığınız kişilerden de aynı performansı bekliyorsunuz. Yakın dostlarınızın da size destek vermesini bekliyorsunuz. Maddi sorunlarınız gündeme gelecek.

BALIK: Her olayı farklı algılayarak kendi içinde değerlendirmek gibi özel bir yeteneğe sahipsiniz. Bugün, Ay’dan olumlu etkiler alıyorsunuz. Bu sayede partnerinizle olan ilişkilerinize yeni bir enerji katıyorsunuz.