En uygun sünnet yaşı kaçtır?

En uygun sünnet yaşı kaçtır?

25.02.2022
Çocuğun ruhsal gelişimi açısından sünnet için en doğru dönemin 2 yaş altı ve 6 yaş üzeri olduğunu belirten uzmanlar, sünnetin mutlaka bir doktor tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Sünnette en uygun zaman ise bebeklik dönemi, ancak işin uzmanı hekim tarafından uygulandığı ve uygun ortamlar sağlandığı sürece her yaşta ve her sezonda çocuğa sünnet yapılabiliyor.
Sünnet için en ideal yaş nedir?

Sünnet için en ideal yaş nedir?

25.09.2020
Ülkemizde en sık uygulanan cerrahi işlemlerden biri de sünnet… Ergenlik döneminde ve 4-6 yaş arasında yapılan sünnet operasyonlarının sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Osman Çelik, sünnet için en uygun dönemin 0-3 yaş arası olduğunu belirtiyor.
Sünnet ne zaman yapılmalı? Sünnet için ideal yaş nedir?

Sünnet ne zaman yapılmalı? Sünnet için ideal yaş nedir?

5.01.2020
Dünyada 12 bin yıllık bir geçmişi olan sünnet hala geleneksel yöntemlerle yapılmaya devam ediyor. Uzmanlar sünnet mutlaka bir cerrah tarafından uygun tıbbi koşullar sağlanarak yapılması konusunda ebeveynleri uyarıyor. Peki, Sünnet ne zaman yapılmalı? Sünnet için ideal yaş nedir? Yenidoğan sünnetinin faydaları nelerdir? Çocuk Cerrahi Hekimi Op. Dr. Ali Gürtuna sünnet hakkında bilgi verdi.
Bu yaşlarda yapılan sünnet çocuğun psikolojisini bozuyor

Bu yaşlarda yapılan sünnet çocuğun psikolojisini bozuyor

23.11.2019
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Canan Ceran Özcan, sünnetin 2 ile 6 yaş¸ arasında yapılmasının önerilmediğini belirterek, çocuk uyanıkken yapılan sünnetlerde hatalarının olma riskinin daha yüksek olduğunu söyledi. Özcan, "Psikolojik olarak bu yaş grubunun sünnetten olumsuz etkilenmesi nedeniyle yedi yaşından sonra ve iki yaşından önce yapılması daha uygundur" dedi.