Grip veya nezleyken tüketilmemesi gereken gıdalar
Havaların soğumaya başlamasıyla grip, nezle, farenjit, sinüzit gibi hastalıklar da yavaş yavaş kapıyı çalmaya başlıyor. Bu tür üst solunum yolu enfeksiyonlarında sıklıkla burun tıkanıklığı, halsizlik, hapşırık, burun akıntısı gibi olumsuz durumlar ortaya çıkıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, üst solumun yolu enfeksiyonlarında uzak durulması gereken besinler hakkında bilgi verdi.
Hamilelik hastalıkları nelerdir? Gebelikte anne ve bebekte görülebilen 12 hastalık
Hayata sağlıklı bir adım anne karnında başlıyor. Bu nedenle hamilelikte annenin ve bebeğin yakından takibi büyük önem taşıyor. Gebelikte doktor muayenelerinde annenin değerleri ve bebeğin anatomisi, organlarının gelişimi ve bebeğin gelişimi tüm detaylarıyla değerlendiriliyor. Anne karnındaki bebekte beyin, göz, yüz, omurga, kollar, eller, ayaklar, bacaklar, kalp, akciğer, mide, karaciğer, bağırsak ve mesane ile alakalı sorunlar yaşanabiliyor. Bunların bir bölümü anne karnında erken teşhis edilip tedavisinin yapılabilirken, bazı hastalıkların tedavisi yapılamıyor. Peki, Hamilelik hastalıkları nelerdir? Perinatoloji Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cihat Şen, hamilelikte anne ya da bebekte görülebilen sağlık problemleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konak nasıl temizlenmeli?
Seboreik dermatit olarak da bilinen seboreik egzama ya da diğer bir değişle konak, kızarıklığa, pullu lekelere ve kepeklenmeye neden olan çok yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle kafa derisini etkiler, ancak yüz, üst göğüs ve sırt gibi vücudun yağlı bölgelerinde de gelişebilir. Bebekler bu durumu geliştirdiğinde, bebek konağı olarak adlandırılır. Tipik olarak, doğumdan sonra ilk birkaç hafta içinde gelişir ve genellikle birkaç hafta veya ay içinde yavaş yavaş kaybolur. Peki, Bebeklerde konak neden olur? Bebeklerde konak nasıl temizlenmeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Melike Özberk Koç bebeklerde konak hakkında bilgi verdi.