Haşlanmış yumurtanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ile sofraların vazgeçilmezi olan çılbırın ünü ülkeyi aştı. ABD'nin köklü gazetesi New York Times, çılbırı manşetlerine taşıdı. Gazete, 'Haşlanmış yumurta ile baharatlı tereyağlı ve sarımsaklı yoğurttan oluşan bu geleneksel Türk yemeği zengin, lezzetli ve hafif acı' cümleleriyle çılbırı dünyaya tanıttı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'a Türkiye'nin S-400 alma nedenlerini anlattı. Erdoğan açıklamasında ‘Amerikalılar Türkiye'ye Patriot füze savunma sistemini satmış olsaydı, S-400'leri almak zorunda kalmayacaktık. Türkiye'nin ABD ile uzun yıllara dayanan bağları var. Bunun korunarak güçlendirilmesi gerekiyor’ ifadelerini kullandı.