Sağlığımız için yediğimiz içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz ve sağlıklı bir diyet benimsememiz son derece önemli. Hepimizin hemen her gün masasına koyduğu, faydalı sandığı bir besin var ki aslında sağlığımız için en büyük tehditlerden biri. Neredeyse her evde pişen, en sağlıklı protein deposu olarak görülen o besin dikkatli tüketilmezse zehirleyip ömrümüzden ömür götürüyor, ölmekten beter ediyor. İşte herkesin dikkat etmesi gereken o besin...
Severek yediğimiz besinler deyince hemen herkesin aklına ilk gelen o oluyor! Her ne kadar sofralardan eksik etmemeye özen göstersek de faydadan çok zararı dokunuyor, içten içe organlarımızı çürütüp vücuda kolesterol ev antibiyotik yüklüyor. İşte zararları saymakla bitmeyen, damar tıkanıklığının da asıl sebebi olan o zehirli besin...
İstanbul Başakşehir'de yarısını kullandıkları tavuğu 15 gün sonra tekrar buzluktan çıkartarak kullanan akrabalardan 2'si hayatını kaybetti. Vefatların ardından tavuktaki ölüm tehlikesi tekrar gündeme geldi. Gıda Mühendisi Dilek Özdemir, tavuk tüketimine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.
Çoğumuz marketten veya pazardan aldığımız tavuğu pişirme öncesinde hemen yıkarız. Çiğ tavuğu dokunmayı bırakın lavabonuzdan bile uzak tutmanız gerekiyor. Peki, Çiğ tavuğu neden yıkamamalısınız? İşte çiğ tavuk eti hakkında bilmeniz gerekenler...