Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek için yiyip içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle vücudumuzun temel yapı taşları arasında yer alan proteinin düzenli olarak ve doğru şekilde alınması büyük önem taşıyor. En sık tüketilen protein kaynaklarından olan tavukla ilgili ise pek çok noktanın kafaları karıştırdığı görülebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülçin Işık, yıllardır süren tavuk eti mi yoksa hindi eti mi daha sağlıklı tartışmasına Posta.com.tr okuyucuları için son noktayı koyuyor. İşte sofralardan eksik edilmemesi gereken, en sağlıklı protein kaynağı...
Hindi eti, selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği ile öne çıkarken tavuk eti, B6 vitamini, fosfor, niasin ve selenyum kaynağı. Diğer yandan protein oranı tavuk etinde çok daha yüksekken hindi eti ise daha besleyici yönüyle öne çıkıyor. Peki hangi et daha sağlıklı hindi eti mi tavuk eti mi? Tavuk etinde antibiyotik varken hindi etinde yok mu? Posta.com.tr okuyucuları için uzmanına sorduk.