Et

Et Haberleri

Son dakika et haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan et haber sayfamızda...
Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

Beslenme uzmanı tek tek açıkladı! 24 saat kuralına dikkat edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, Kurban Bayramı’nda et tüketimiyle ilgili, “Etli yemeklere lezzet vermesi için eklenen kuyruk yağı ya da iç yağı kalp damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu yağların yerine et kendi suyuyla kısık ateşte pişirilmelidir” dedi. Beslenme Uzmanı Baş, pişirme yöntemi olarak da kızartma yerine haşlama ya da ızgara yönteminin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

Diyetisyenden Kurban Bayramı uyarısı! “Eti kendi suyunda pişirin”

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda kesim sonrası etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Rengin Özbey, vatandaşlara kızartma, kavurma ya da mangal yerine haşlama ve fırında pişirme yöntemini tercih etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

Kurban Bayram'ında anne adaylarına beslenme önerileri

17.06.2024
Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

17.06.2024
Kurban Bayramı’nda günün ilk öğününe etle başlandığını ancak yeni kesilen etin sert ve pişmesi zor olduğu için sindirim problemi yaşatabileceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Nur Enez Baş, kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Uzmanından uyarı: Bayram ikramlıklarınızı su ile birlikte servis edin

Uzmanından uyarı: Bayram ikramlıklarınızı su ile birlikte servis edin

17.06.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Ertaş Sefer, Kurban Bayramı'nın sıcakların yoğunlaştığı bu günlere denk gelmesiyle gerek ev ziyaretlerinde gerekse tatil bölgelerinde yemek ve tatlı tüketiminin arttığını ancak yeterli su tüketilmediğini hatırlattı. Özellikle de ev dışında tuvalete girmek istemeyen kişilerin, misafirliklerin sık yaşandığı, ev dışında kalma süresinin arttığı bu özel günlerde su tüketiminin sınırlı kalmasına sebep olabileceğini söyledi.
Maaşı 50 bin TL ama çalışan yok! Ücretsiz ev imkanı bile sundular

Maaşı 50 bin TL ama çalışan yok! Ücretsiz ev imkanı bile sundular

17.06.2024
Sivas'ta 50 bin lira maaş ve ücretsiz ev imkanı olan iş için çalışacak bulunamıyor. Sivas'ın Zara ilçesi Eymir köyünde vatandaş çalışan bulamamanın yanında bir de bu vaatle dolandırılıyor.
Uzmanından uyarı: Kurbanlık etlerin bu kısımlarını yemeklere eklerken dikkat! Kolesterolü zirveye çıkarıyor...

Uzmanından uyarı: Kurbanlık etlerin bu kısımlarını yemeklere eklerken dikkat! Kolesterolü zirveye çıkarıyor...

17.06.2024
Sağlıklı bir öğünde tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda olması önemlidir. Fakat bayramlarda kırmızı et ağırlıklı beslenme oldukça yaygındır. Sindirimi zor olan etin aşırı miktarda tüketimi ise mide ağrılarının yaşanmasına, kabızlığa ve sindirim problemlerine yol açabilir. Bu nedenle etin yanında mutlaka posa içeriği yüksek olan çiğ veya pişmiş sebze ve tam tahıllar tercih edilmelidir. Probiyotik yoğurt, ayran ve kefir gibi besinler de et tüketiminden 2 saat sonra ara öğün olarak tüketilebilir. Uzman Diyetisyen Yekbu Köseoğlu bayramda beslenme sırlarını açıkladı.
Kurban Bayramı'nda beslenme

Kurban Bayramı'nda beslenme

17.06.2024
Bayramlar, tüm aileyi bir araya getiren, sevgi ve mutluluk ile özdeşleşen, uzun sofraların kurulduğu özel günlerdir. Bir arada olmanın verdiği sevinç sofraların içeriğine fazlasıyla yansıdığında yoğun ve yüksek kalorili öğünlere sebep olabilir. Özellikle Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketiminin yanında bir de işin içine tatlılar, limonata gibi şekerli içecekler ve yüksek kafein de girince bazı sağlık sorunları görülebilir. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’nda, kırmızı etin tüketim miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Hayvansal kaynaklı proteinlerin, doymuş yağ ve kolesterol içeriği yüksek olduğundan, bu dönemde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kurban etlerini pişirirken ve saklarken çok özen gösterilmelidir.
Uzman isimden kurban eti uyarısı: Bekletmeden tüketmeyin

Uzman isimden kurban eti uyarısı: Bekletmeden tüketmeyin

16.06.2024
Yeni kesilen kurban etinin sert bir yapıya sahip olduğu için pişirme ve sindirimde sorunlar oluşturabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, “Bu nedenle özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları bulunanların eti hemen tüketmemesi önerilir. Buzdolabında birkaç gün boyunca saklanan kurban eti, daha sonra ızgara ya da haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri ile tüketilmesi önerilir” dedi.
Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

16.06.2024
Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

Et tüketimine dikkat! Diyetisyen önerdi: Kurban Bayramı boyunca bunları kesinlikle yapmayın

16.06.2024
Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Orhan Okşar, kurban etinin tüketilmeden 24 saat bekletilmesi uyarısı yaptı.
Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

16.06.2024
Kurban bayramı nedeniyle hayvanlarla daha fazla temas edilmesi ve kurban eti tüketilmesinin bazı t-zoonotik hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Dr. Ulusoy, “Bu hastalıklardan bazıları tüberküloz, brusellozis, şarbon, kuduz ve kist hidatiktir. Bu nedenle hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasının önlenmesi için kesim işlemlerinin tercihen belediyeler tarafından belirlenmiş kesim alanlarında, eğer mümkün değilse serin yerlerde yapılması gerekmektedir. Su tesisatı, depo, okul gibi alanlara yakın yerlerde kesim gerçekleştirilmemelidir” dedi.
Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

16.06.2024
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sofralarda kavurma yerini alacak. Uzmanlar taze eti dinlendirmeden tüketmek konusunda uyarıda bulunurken, yanında tüketilen bazı besinlerin de demir emilimini arttırdığına dikkat çekiyor. Uzman Diyetisyen Ecem Serim Demirer, Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
Yeni kültürel savaş konusu: Gerçek et ile laboratuvarda yetiştirilen et

Yeni kültürel savaş konusu: Gerçek et ile laboratuvarda yetiştirilen et

16.06.2024
Kırmızı ete alternatif olarak laboratuvarda yetiştirilen et pazarı büyüyor...
Bayramlar eskir mi?

Bayramlar eskir mi?

16.06.2024
Yerden bilmem kaç feet yükseklikten yazıyorum yazımı size; memlekete dönüş yolundan...
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Kurban Bayramı için uzmanından dikkat çeken uyarı!

Kurban Bayramı için uzmanından dikkat çeken uyarı!

15.06.2024
Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.
Kurban eti nasıl pay edilir, Kimlere verilir? Kurban eti yıkanır mı? Nasıl saklamalıyız?

Kurban eti nasıl pay edilir, Kimlere verilir? Kurban eti yıkanır mı? Nasıl saklamalıyız?

15.06.2024
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber cevabı aranan pek çok soru ortaya çıkıyor. Bunların en başında ise kurban etinin nasıl pay edileceği geliyor. Vatandaşlar; anneye, babaya ve kardeşe kurban etinin verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Aynı şekilde kurban etinin yıkanması ve muhafaza edilmesiyle ilgili de cevabını arayan sorular bulunuyor. Peki, kurban eti nasıl pay edilir? Kimlere verilir? Kurban eti yıkanır mı? Kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi gerekiyor?
Bir parçası vücut kimyasını bozmaya yetiyor! Dünyanın en sağlıksız gıdası oymuş: Lezzet verirken ömrünüzü tüketiyor

Bir parçası vücut kimyasını bozmaya yetiyor! Dünyanın en sağlıksız gıdası oymuş: Lezzet verirken ömrünüzü tüketiyor

15.06.2024
Mutfakta hem lezzet artırıcı hem de aroma verici olarak kullanılan bulyonlar, yemeklerinize lezzet katarken, sağlığınızı hiçe sayıyor. Yapılan çalışmalar, et/tavuk bulyonların içerdiği zararlı katkı maddesinin; Parkinson, obezite ve Alzheimer gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını gösteriyor.
1 ton 150 kilograma ulaşan boğa 300 bin liraya satıldı

1 ton 150 kilograma ulaşan boğa 300 bin liraya satıldı

15.06.2024
Kars'ın Kümbetli köyünde besicilik yapan Erol Çolak'ın yetiştirdiği 1 ton 150 kilogramlık 'Şahmurat' isimli boğa, 300 bin liraya satıldı. 28 aylık boğanın Fransız Şarole ırkı olduğunu belirten Çolak, günde 30 kilogram yem tükettiğini söyledi.
Uzmanlar 23 ülkede araştırdı! Meğer erkeklerin mangal yapmayı sevmesinin nedeni buymuş

Uzmanlar 23 ülkede araştırdı! Meğer erkeklerin mangal yapmayı sevmesinin nedeni buymuş

15.06.2024
Yaz mevsiminin başlamasıyla beraber pek çok kişi mangalını ateşlemeye hazırlanıyor. Evlerinin bahçesinde ya da mangal yapılmasına izin verilen alanlarda ailesi ve sevdikleriyle keyifli vakit geçirmenin hayalini kuruyorlar. Mangalda etler özenle pişirilir, birbirinden eğlenceli sohbetler edilir, doğayla iç içe olmanın tadı çıkarılır. Türk kültüründe önemli bir yeri olan mangal aktivitesini hem yetişkinler hem de çocuklar fazlasıyla sevse de erkeklerin ilgisinin daha fazla olduğu biliniyor. Ateş büyük bir dikkatle yakılır, kor olduğunda kekik gibi baharatlarla harmanlanmış etler sırayla tellere dizilir. Erkeklerin mangala olan düşkünlüğü konusunda yapılan bir araştırma, böyle bir gerçeğin var olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Peki, erkekler neden mangal yapmayı daha çok seviyor?
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

13.06.2024
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. M. Gürkan Haytaoğlu, gastrit, reflü ve ülser gibi mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olan bireylerin Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek bu rahatsızlıkları olan bireylere uyarılarda bulundu.
Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

Kurban bayramı için anne adaylarına uyarı

13.06.2024
Kurban bayramında et tüketiminin artmasıyla birlikte anne adaylarının özellikle Toksoplazma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin, “Vücutlarında Toksoplazma paraziti bulunduran bazı hayvanların etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak yenmesi ile insana bulaşabilen enfeksiyon hem anne adayı hem de bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle daha önce Toksoplazma geçirmemiş olan hamilelerin çiğ ete temas etmemesi, etleri iyi pişmiş olarak tüketmesi gerekir. Az pişmiş etlerde Toksoplazma dışında Salmonella, Brusella ve tenya gibi enfeksiyon riskleri de bulunmaktadır. Diğer yandan etlerin çok yüksek ısılarda uzun süre pişirilmesi de ette protein kaybına neden olmaktadır. Bu sebeple etlerin haşlama şeklinde pişirilerek tüketilmesini önermekteyiz" diye konuştu.
Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

13.06.2024
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.