Evde ekmek tarifi: Evde ekmek nasıl yapılır?

Evde ekmek tarifi: Evde ekmek nasıl yapılır?

15.04.2020
Sofralarımızın vazgeçilmezi ekmek evde nasıl yapılır? Pazar günleri aile kahvaltılarını mis gibi kokan ekmek ile taçlandırmayı kim istemez ki! Çok kolay hazırlayabileceğiniz, evde her daim bulunan malzemeleri kullanarak evde ekmek yapmak istiyorsanız "Evde ekmek tarifi, evde ekmek nasıl yapılır" haberimize göz atın. Elif Demirtaş Bilir / elif.demirtas@ posta.com.tr
Evde ekmek yapımı arttı piyasada maya kalmadı

Evde ekmek yapımı arttı piyasada maya kalmadı

15.04.2020
‘Evdekal’an vatandaşlar kendi ekmeğini yapmaya başlayınca, artan talep nedeniyle piyasada maya kalmadı. Mesaiyi artırarak 24 saate çıkaran firmalar, talebe yetişmeye çalışıyor. Alternatif ekonomik çeşit de geliştiren firmalar, yeni sevkiyatlara hazırlanıyor. // Gülten Uğurlu
İster sandviç ekmeği isterseniz hamburger ekmeği olarak tüketin

İster sandviç ekmeği isterseniz hamburger ekmeği olarak tüketin

6.04.2020
Evlerinde karantinaya çekilen herkes mutfakta aldı soluğu. Ünlü isimler maharetlerini sergiledi. Sosyal medya ekmek fotoğraflarıyla doldu taştı. Çeşit çeşit, boy boy ekmeklerini sergiledi herkes. Ben de muhteşem bir ekmek tarifiyle geldim. Evde sandviç ekmeği yapmaya ne dersiniz? İşte size "Evde sandviç ekmeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabı... Elif Demirtaş Bilir / elif.demirtas@posta.com.tr
Emeğini ekmeğini israf etme. Her dilim çok daha kıymetli

Emeğini ekmeğini israf etme. Her dilim çok daha kıymetli

28.03.2020
Ülke olarak içinden geçtiğimiz bugünlerde tüm kaynaklarımızı daha dikkatli harcamamızda fayda var. Özellikle günde 12 milyon adedi çöp olan en temel besin kaynağı ekmeğin her bir diliminin kıymetini bilip israftan kaçınmalıyız. ‘Lazım olur’ deyip fazla alınacaksa dilimleyip buzluğa atılmalı.Taze taze yenilecekse de ‘evde ekmek yapmak’ son günlerde trend olan bir alternatif...
Uzmanlar uyarıyor: "Katkı maddeli ekmekten uzak durun"

Uzmanlar uyarıyor: "Katkı maddeli ekmekten uzak durun"

24.11.2019
Türk yemek ve sofra kültüründe önemli bir yeri olan ekmek pek çok ülkede temel bir gıdalardan biri. Binlerce yıldır tüketilen ekmek günümüzde de enerji kaynağı olarak tüketilen popüler besinlerdendir. Ancak, uzmanlar günümüzde ekmeklere konulan katkı maddelerin sağlığa ciddi zararlar verdiğini söylüyor. Ekmekten değil, katkı maddeli ekmekten uzak durulması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Jale Çatak, katkı maddelerinin başta kanser olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu söyledi. Çatak, sağlıklı ekmeğin evde nasıl yapılabileceğini anlattı.