Tükettiğimiz birçok besinin içeriğini her zaman kontrol edemiyoruz. Zararlı olduğu kanısı yaygın olan besinleri ise mümkün olduğu kadar mutfağımıza sokmuyoruz. Ancak zararlı olduğu zannedilen bazı yiyeceklerin pek çok faydaları da bulunuyor. İşte bilim insanlarının araştırmaları sonucu fikirlerinizi tamamen değiştirecek o besinler...
Bir protein türü olan glüteni yedikten sonra hastalanırsanız, glüten intoleransınız olabilir . Yorgun, mide bulantısı veya şişkinlik hissedebilirsiniz. Genellikle çölyak hastalığı ile birlikte düşünülen gluten hassasiyeti, bu hastalığa sahip olmayan kişilerde de bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Gluten hassasiyeti ile ilgili bilmek istediğiniz her şeyi posta.com.tr okurları için araştırdık.
Bebeklik çağından yaşlılığa kadar her dönemde ortaya çıkabilen çölyak hastalığı, belirtileri ve yol açtığı rahatsızlıklar nedeniyle “binbir surat” olarak biliniyor. Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan glüten maddesi, genetik yatkınlığı olan kişilerde ince bağırsaklarda tahribata neden oluyor. Hastalığın en etkin tedavisi ise glütenden uzak durmak. Migren, depresyon, kemik erimesi, infertilite, huzursuz bağırsak sendromu gibi birçok hastalığın temelinde de çölyak yatabiliyor.