Ramazan ayının sembolü olan hurma, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir. Besleyici özelliği yüksek olan hurmayı tüketmek daha enerjik ve zinde hissetmenizi de sağlar. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmayı tüketmek uzun sürek tokluk hissi verir. Bu sayede açlığınızı bastırır ve çok fazla yemek yemenizin önüne geçer. Tokluk hissi verdiği için iftar sofralarına hurma ile başlanması önerilir. Doyurucu özelliği dışında içerdiği besin maddeleri, vitaminler de hurmanın tüketilmesini önemli kılıyor.
Ramazan ayı geldiğinde hem sahurda hem de iftarda hurma bol bol tüketiliyor. Hurmanın sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma alışverişleri artmaya başladı. Esnaf, vatandaşı taze hurma alma konusunda uyarırken diyabet hastaları için de diyet hurma tavsiyesinde bulundu.