Dengeli bir beslenme planı oluşturarak sağlıklı yiyecekler tüketmenin iş hayatında başarılı olmanın anahtarı olduğunu söyleyen Diyetisyen Elif Akçeken, “Oturarak çalışan bireyler kilo almamak için rafine karbonhidratlar, şekerli atıştırmalıklar ve yağlı gıdalardan kaçınmalıdır. Sık yapılan hatalardan biri de aşırı çay ve kahve alımıdır. İş yerinde aşırı kafein tüketimi uykusuzluğa, anksiyeteye ve hatta kalp çarpıntısına neden olabilir" dedi.
Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Asya Naz Al, uzun süreli oruç sonrasında sindirim sisteminin az yemeye alıştığını ve bu yüzden bayramda dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Aşırı tüketimin metabolizmaya zarar verebileceğini belirten Dyt. Asya Naz Al, “İlk birkaç gün boyunca hafif ve kolay sindirilebilen yiyecekler tercih edin, normal beslenme alışkanlıklarına geri dönerken dengeli bir beslenme planına uyun” dedi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Bayramlar en çok tatlı tüketilen özel günlerin başında geldiğini ifade Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, ancak bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara hayır diyememek, bazı şikayetlere ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Bayramlar en çok tatlı tüketilen özel günlerin başında geldiğini ifade Uzm. Dyt. Veysel Ciğerli, ancak bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara hayır diyememek, bazı şikayetlere ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
Ramazan ayı sonrasında metabolizmayı nasıl hızlandırabilir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayı sonrasında vatandaşların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında açıklama Beslenme ve Diyet Uzmanı İlayda Kuzucu, “Tutulan oruçlardan sonra metabolizmamız yavaşladı. Ramazan ayından sonra metabolizmamızı hızlandırmalıyız” dedi.
Ramazan'da fazla kilolarınızdan kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, Ramazan ayında kilo vermenin yollarını anlattı ve Posta.com.tr okurlarına özel örnek diyet menüsü paylaştı.
Ramazan ayında fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin hem sahurda hem de iftarda doğru besinleri tercih etmesi öneriliyor. Ramazan ayında yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, Ramazan ayında kilo vermenin yollarını anlattı ve Posta.com.tr okurlarına özel örnek diyet menüsü paylaştı.
Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek için yiyip içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle vücudumuzun temel yapı taşları arasında yer alan proteinin düzenli olarak ve doğru şekilde alınması büyük önem taşıyor. En sık tüketilen protein kaynaklarından olan tavukla ilgili ise pek çok noktanın kafaları karıştırdığı görülebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülçin Işık, yıllardır süren tavuk eti mi yoksa hindi eti mi daha sağlıklı tartışmasına Posta.com.tr okuyucuları için son noktayı koyuyor. İşte sofralardan eksik edilmemesi gereken, en sağlıklı protein kaynağı...
Ramazan ayında tüketilen çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, “Çay ve kahve, diüretik etkileri nedeniyle vücuttan su atılımını hızlandırır. Ayrıca aşırı tüketildikleri takdirde ertesi gün susama sorununa da yol açabilir. Bu nedenle çay ve kahvenin miktarını azaltıp, günlük su tüketiminize önem vermelisiniz” dedi.
Ramazan ayında tüketilen çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, “Çay ve kahve, diüretik etkileri nedeniyle vücuttan su atılımını hızlandırır. Ayrıca aşırı tüketildikleri takdirde ertesi gün susama sorununa da yol açabilir. Bu nedenle çay ve kahvenin miktarını azaltıp, günlük su tüketiminize önem vermelisiniz” dedi.
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Sindirimi kolaylaştırmak adına bunlara dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle iftar sofralarında yeme hızına dikkat edilmesi gerektiği 15-20 dakikada zamana yayılmasının önemli olduğunu söyledi.
İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, “İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır” diye konuştu.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu Akbeyaz, Ramazan ayında beslenmeyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Özellikle hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çeken uzman isim, kilo vermek uğruna sağlığımızdan olabileceğimizin de altını çizdi.
Ramazan ayında oruç tutarken vücut sağlığını korumak için mutlaka sahura kalkmak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için hem iftarda hem sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir Ramazan ayı için mutlaka sahura kalkmanız öneriliyor. Sahur yapmadan tutulan orucun ise bitkinlik, sinirlilik, baş dönmesi ve aşırı susama gibi sorunlara yol açabiliyor
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda dengeli beslenmeye özen göstermeniz gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, bu yıl imsak ve iftar arasının yaklaşık 13-14 saatlik bir açlık gerektirdiğini söyleyerek dengeli beslenme uyarısında bulundu. Al, "Sahur ve iftar arasında yeterli miktarda su için, sindirimi kolaylaştırmak için yemekleri çiğneyin, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçının" dedi.
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenme hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülcan Yıldız, “İftar ile sahur arasına bir ara öğün eklemek de dengeli beslenmeyi destekler” dedi.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte değişecek olan beslenme düzeni nedeniyle sağlık problemleri yaşanmaması için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hicran Köremezli Aksan, "Tokluk hissinin 10-15 dakikada olduğu düşünülürse yiyeceklerimizi az az, iyi çiğneyerek uzun sürede tüketmeye özen gösteriyoruz" dedi.
Ramazan’da ülkemizin bu yıl ortalama oruç süresi 13 saat olacak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, sahurda doğru beslenmenin gün içindeki önemini anlattı.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Uzun süreli açlık ve susuzluğun beslenme düzenini değiştirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Asya Naz Al, dengeli ve sağlıklı beslenmenin vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almamızı sağladığını ve oruç tutmayı daha rahat hale getirdiğini söyledi.