Kavurma

Kavurma Haberleri

Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...
Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

24.04.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurmayı lezzetli ve sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacak tüyoyu verdi. Et kavurma yaparken mutlaka içine ekleyin diyerek açıkladı. Öte yandan Canan Karatay sağlık alanında büyük katkıları var. Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği besinler gündeme damgasını vuruyor.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Nisan 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Nisan 2024)

21.04.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak bamya çorbası tarifi, kavurma tarifi, kuş üzümlü pilav tarifi ve zerde tarifi.
Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

9.04.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

8.04.2024
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

27.03.2024
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

22.03.2024
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

19.03.2024
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran önerilerde bulunarak, “Hamur işleri, yağlı-tuzlu yiyecekler kan şekeri dengesini bozup acıkmaları arttırabilir. Sahur ve iftarda yeterli besin alınmadığı zaman metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlar. Ramazan’da yeterli sıvı tüketimine ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
Bahar ile birlikte gelen yorgunluğa dikkat: Yaşam kalitenizi altüst edebilir!

Bahar ile birlikte gelen yorgunluğa dikkat: Yaşam kalitenizi altüst edebilir!

15.03.2024
Bahar yorgunluğu, kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilerken, kalitesini de düşürebildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, ancak halsizlik, yorgunluk gibi durumların iki haftadan uzun sürüyorsa, bir hekimden yardım alınması gerektiğini söyledi.
Bahar yorgunluğuyla başa çıkmanın yolları

Bahar yorgunluğuyla başa çıkmanın yolları

14.03.2024
Bahar yorgunluğu, kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilerken, kalitesini de düşürebildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, ancak halsizlik, yorgunluk gibi durumların iki haftadan uzun sürüyorsa, bir hekimden yardım alınması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

10.03.2024
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

10.03.2024
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

6.03.2024
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Vücut sağlığını korumak için hem sahurda hem de iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Ramazan ayı boyuncu doğru beslenme tercihlerinin genel sağlığımıza büyük katkı sağlayabileceğini belirterek uygunsuz besin tercihi ve beslenme tarzının sağlığa büyük zarar verebileceğine dikkat çekti. Doç. Dr. Bakır, "Sahurda kızartma, kavurma gibi çok yağlı besinlerden ve sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmalıdır" dedi.
Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

3.03.2024
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, "Bizim için en önemli faktör sahur öğününü atlamamak. Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor" dedi.
Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

1.03.2024
Ramazan ayı için geri sayım başladı. 11 Mart tarihinde ilk oruç tutulacak. Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlığınız için dikkat etmeniz gereken beslenme şekli ile daha kolay ve zinde bir şekilde oruç tutmayı başarabilirsiniz. Peki Ramazan ayında sağlıklı beslenme için nelere dikkat edilmeli?
Günün menüsü (24 Şubat 2024)

Günün menüsü (24 Şubat 2024)

24.02.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domatesli şehriye çorbası tarifi, et kavurma tarifi, sebzeli pilav tarifi ve sütlaç tarifi.
Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

25.01.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurmayı lezzetli ve sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacak tüyoyu verdi. Et kavurma yaparken mutlaka içine ekleyin diyerek açıkladı. Öte yandan Canan Karatay sağlık alanında büyük katkıları var. Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği besinler gündeme damgasını vuruyor.
Liman kültürünü Yeniköy'de yaşayın

Liman kültürünü Yeniköy'de yaşayın

31.12.2023
Mey ve hane (mey şarap, hane ise ev anlamına gelmektedir) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkan meyhaneler, Osmanlı döneminden bu yana kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir.
Ormandan bedavaya topluyor, ayda 90 bin lira kazanıyor

Ormandan bedavaya topluyor, ayda 90 bin lira kazanıyor

29.12.2023
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Halit Kaya, orman sahalarında yetişen mantarları toplayıp satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Topladığı mantarların kilosunu 100 TL’den satan Kaya, günlük 3 bin TL ile 5 bin TL arasında kazanç elde ediyor.
Canan Karatay'dan ciğer tava önerisi: Böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti kat kat artıyor!

Canan Karatay'dan ciğer tava önerisi: Böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti kat kat artıyor!

26.12.2023
Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan ciğer, birçok farklı tarifle pişiriliyor. Ama tüm yöntemlerin ortak noktası bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay ise ciğer kavurmanın lezzetini arttıracak tavsiyede bulundu.
Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

6.12.2023
Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurmayı lezzetli ve sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacak tüyoyu verdi. Et kavurma yaparken mutlaka içine ekleyin diyerek açıkladı. Öte yandan Canan Karatay sağlık alanında büyük katkıları var. Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği besinler gündeme damgasını vuruyor.
Tomarza'nın sarı altınında hasat başladı

Tomarza'nın sarı altınında hasat başladı

24.10.2023
Ülke ihtiyacının büyük bir bölümü Tomarza’da karşılanan ve 'Sarı Altın' olarak bilinen çerezlik kabak çekirdeği hasadı başladı.
Tavuk yaparken bu hataya sakın düşmeyin! Yemek resmen zehre dönüşüyor

Tavuk yaparken bu hataya sakın düşmeyin! Yemek resmen zehre dönüşüyor

16.10.2023
Haşlama, kızartma ve kavurma olmak üzere pek çok farklı şekilde tüketilebilen tavuk, pişirme aşamasında pek çok kişi tarafından daha temiz olması için yıkanıyor ancak uzmanlar, bu alışkanlığın insan sağlığı için çok büyük bir hata olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.
Tavuk yaparken bu hataya sakın düşmeyin! Yemek resmen zehre dönüşüyor

Tavuk yaparken bu hataya sakın düşmeyin! Yemek resmen zehre dönüşüyor

16.10.2023
Haşlama, kızartma ve kavurma olmak üzere pek çok farklı şekilde tüketilebilen tavuk, pişirme aşamasında pek çok kişi tarafından daha temiz olması için yıkanıyor ancak uzmanlar, bu alışkanlığın insan sağlığı için çok büyük bir hata olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor.
Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

13.10.2023
Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurmayı lezzetli ve sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacak tüyoyu verdi. Et kavurma yaparken mutlaka içine ekleyin diyerek açıkladı. Öte yandan Canan Karatay sağlık alanında büyük katkıları var. Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği besinler gündeme damgasını vuruyor.