Kavurma

Kavurma Haberleri

Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...
Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

Diyetisyenden Kurban Bayramı için dikkat çeken açıklama! Vatandaşlar dikkat etmeli

16.06.2024
Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat! Yanında kaşık kaşık yerseniz demir depolarını dolduruyor

16.06.2024
Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sofralarda kavurma yerini alacak. Uzmanlar taze eti dinlendirmeden tüketmek konusunda uyarıda bulunurken, yanında tüketilen bazı besinlerin de demir emilimini arttırdığına dikkat çekiyor. Uzman Diyetisyen Ecem Serim Demirer, Kurban Bayramı'nda et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

Bayram heyecanına kapılmayan! Kurban Bayramı boyunca sakın bunları yapmayın

15.06.2024
Dünyanın her yerine nam salmış ‘kuş sütü’ eksik kahvaltı masaları, peşinden gelen şerbetli tatlılar ve Kurban Bayramı’nda etlerin bolca yer aldığı sofralar, azami özeni gerektiren yeterli nedenler oluyor.
Sosyal medyadan gönderilecek Kurban Bayramı mesajları! Sevdikleriniz bunlara çok gülecek

Sosyal medyadan gönderilecek Kurban Bayramı mesajları! Sevdikleriniz bunlara çok gülecek

15.06.2024
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber herkesin içini büyük bir coşku kapladı. Çocuklar alacağı harçlıkları mutlulukla beklerken büyükler ise kavurma yemenin hayalini kuruyor. Bayramın neşesi, herkesi mutlu etmeye yetiyor. Kimisi ise bayram mutluluğunu ikiye katlamanın peşinde. Bunun için sosyal medyada paylaşmak ya da WhatsApp’tan sevdikleriyle paylaşmak için birbirinden komik mesajlar arıyor.
Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

14.06.2024
Bayram sofraları, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir geleneğin parçası oluyor. Aile bireyleri ve sevdiklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu sofralar; sevgi, saygı ve paylaşımı simgeliyor. Bayramların ruhunu yansıtan bu özel anlar, kültürel ve dini bağları güçlendirirken birlik ve dayanışma duygularını da artırıyor. Sofrada yenilen yemeklerin bereketi, aile bağlarını kuvvetlendirir ve sevincin paylaşılmasını sağlıyor. Bu sofralarda yer alacak olan kavurmayı lezzetli hale getiren her ne kadar bu sevgi bağı olsa da içine üç malzemeyi daha eklemek damaklarda iz bırakacak tadın ortaya çıkmasını sağlıyor. Peki, kavurma nasıl yapılır? Bu üç malzeme hangileri?
Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, malzemeler

12.06.2024
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün börülce yatağında fener kavurma tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirci ise internette börülce yatağında fener kavurma tarifi arıyor. Peki, börülce yatağında fener kavurma nasıl yapılır? Farklı tarif arayanlar için iyi bir alternatif olan börülce yatağında fener kavurma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kurban Bayramı öncesi uzmanından demir eksikliği olanlara tavsiye: Özellikle küçükbaş tüketenler dikkat!

Kurban Bayramı öncesi uzmanından demir eksikliği olanlara tavsiye: Özellikle küçükbaş tüketenler dikkat!

12.06.2024
Kurban Bayramına günler kala Gıda Mühendisi Dr. Hilal Demirkesen Bıçak’tan et tüketimine ilişkin altın değerinde tavsiyeler geldi. Bayram sofralarının vazgeçilmezi kavurmayla ilgili doğru bilinen yanlışları aktaran Demirkesen Bıçak, demir eksikliği sorunu yaşayanların eti nasıl tüketmesi gerektiğini anlattı.
Kurban Bayramı’nda bu hataya düşmeyin! Kaşık kaşık yiyoruz ama sağlığı tamamen bozuyor: Kolesterolü zirveye çıkarıyor, damarları tıpa gibi tıkıyor, sindirim sistemini çökertiyor

Kurban Bayramı’nda bu hataya düşmeyin! Kaşık kaşık yiyoruz ama sağlığı tamamen bozuyor: Kolesterolü zirveye çıkarıyor, damarları tıpa gibi tıkıyor, sindirim sistemini çökertiyor

12.06.2024
Kurban Bayramı, yıl boyunca büyük bir heyecanla beklenen dönemlerden biri. İslam’a ait olan ibadetler ve akraba ziyaretleri, bu süreçte gerçekleştiriliyor. Bayram, büyüklerin ellerinin öpülmesi ve küçüklerin bayram harçlığı sevinciyle geçip gidiyor. Bu özel dönemin keyifli yanlarından biri de bol bol kavurma yemek oluyor. Fakat etin en özel bölümlerinden hazırlanan bu kavurmayı tüketirken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Peki, bunlar nelerdir? Bayramda neler yapılmalı? Neler yapılmamalı?
Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

2.06.2024
Kurban Bayramı yaklaşırken büyük bir heyecanla hazırlanacak sofraların hayali de kurulmaya başlandı. Çıtır çıtır baklavalar, lezzetli mi lezzetli pilavlar, misafirlerin damağında iz bırakacak ana yemekler… Liste böyle uzayıp gidiyor. Fakat Kurban Bayramı denince akıllara ilk gelen tabii ki kavurma oluyor. Etlerin yumuşacık kıvamıyla önce çıkan kavurma, her bayram sofrasının vazgeçilmezi. Peki, kavurma nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Püf noktaları nelerdir?
Yüzüne bile bakmıyoruz ama uzmanlar kaşık kaşık yiyin dedi: Demir ve B12 depolarını fullüyor, cilde içten kolajen yüklüyor!

Yüzüne bile bakmıyoruz ama uzmanlar kaşık kaşık yiyin dedi: Demir ve B12 depolarını fullüyor, cilde içten kolajen yüklüyor!

10.05.2024
Ciğer, hayvanların vücudunda bulunan ve insanlar için de oldukça besleyici olan bir organdır. Bu sakatat çeşitli şekillerde tüketilebilse de pek çok kişi yemekten imtina eder. Her ne kadar yüzüne bakılmayan bir besin olsa da ciğer son derece sağlıklıdır. Peki, ciğer yemenin faydaları nelerdir? İşte faydaları say say bitmeyen ciğerin sağlığımız üzerindeki etkileri...
Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

Prof. Dr. Canan Karatay sırrını verdi! Et pişirirken mutlaka içine ekleyin, lezzetini 10'a katlıyor

24.04.2024
Prof. Dr. Canan Karatay, et kavurmayı lezzetli ve sağlıklı hale getirmenize yardımcı olacak tüyoyu verdi. Et kavurma yaparken mutlaka içine ekleyin diyerek açıkladı. Öte yandan Canan Karatay sağlık alanında büyük katkıları var. Canan Karatay'ın öve öve bitiremediği besinler gündeme damgasını vuruyor.
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Nisan 2024)

'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Nisan 2024)

21.04.2024
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak bamya çorbası tarifi, kavurma tarifi, kuş üzümlü pilav tarifi ve zerde tarifi.
Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

9.04.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

8.04.2024
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

Hazımsızlık, gaz, şişkinlik ne varsa vücuttan söküp atıyor! Ramazan ayı için 20 dakika kuralı

27.03.2024
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

Uzmanı açıkladı: İftarda hafif bir çorba içerek biraz ara vermek lazım

22.03.2024
Ramazan'da vücut sağlığını koruyabilmek için iftarda ve sahurda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değinerek, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz. Ramazan pidesini de çok fazla ve çok sıcak tüketmekten kaçının” dedi.
Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

Oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran öneriler

19.03.2024
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutanlar için metabolizmayı hızlandıran önerilerde bulunarak, “Hamur işleri, yağlı-tuzlu yiyecekler kan şekeri dengesini bozup acıkmaları arttırabilir. Sahur ve iftarda yeterli besin alınmadığı zaman metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlar. Ramazan’da yeterli sıvı tüketimine ve protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
Bahar ile birlikte gelen yorgunluğa dikkat: Yaşam kalitenizi altüst edebilir!

Bahar ile birlikte gelen yorgunluğa dikkat: Yaşam kalitenizi altüst edebilir!

15.03.2024
Bahar yorgunluğu, kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilerken, kalitesini de düşürebildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, ancak halsizlik, yorgunluk gibi durumların iki haftadan uzun sürüyorsa, bir hekimden yardım alınması gerektiğini söyledi.
Bahar yorgunluğuyla başa çıkmanın yolları

Bahar yorgunluğuyla başa çıkmanın yolları

14.03.2024
Bahar yorgunluğu, kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz etkilerken, kalitesini de düşürebildiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, ancak halsizlik, yorgunluk gibi durumların iki haftadan uzun sürüyorsa, bir hekimden yardım alınması gerektiğini söyledi.
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

10.03.2024
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

10.03.2024
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

6.03.2024
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Vücut sağlığını korumak için hem sahurda hem de iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Ramazan ayı boyuncu doğru beslenme tercihlerinin genel sağlığımıza büyük katkı sağlayabileceğini belirterek uygunsuz besin tercihi ve beslenme tarzının sağlığa büyük zarar verebileceğine dikkat çekti. Doç. Dr. Bakır, "Sahurda kızartma, kavurma gibi çok yağlı besinlerden ve sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmalıdır" dedi.
Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

3.03.2024
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, "Bizim için en önemli faktör sahur öğününü atlamamak. Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor" dedi.
Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan ayında sağlığınız için mutlaka bunlara dikkat edin! İşte Ramazan ayı sağlıklı beslenme önerileri

1.03.2024
Ramazan ayı için geri sayım başladı. 11 Mart tarihinde ilk oruç tutulacak. Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlığınız için dikkat etmeniz gereken beslenme şekli ile daha kolay ve zinde bir şekilde oruç tutmayı başarabilirsiniz. Peki Ramazan ayında sağlıklı beslenme için nelere dikkat edilmeli?