Lezzet

Lezzet Haberleri

Son dakika lezzet haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri temizliyor, 1 yemek kaşığını sıcak suya katınca bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Padişah baharatı olarak da biliniyor

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Karaciğeri temizliyor, 1 yemek kaşığını sıcak suya katınca bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Padişah baharatı olarak da biliniyor

19.03.2025
Yemeklere lezzet katan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir baharat var ki Canan Karatay onu ısrarla tavsiye edip öve öve bitiremiyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde yahut çayı yapılıp içildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...
Markette, pazarda yok satıyor! Herkes faydalarını bilmeli: Folik asit ve potasyum deposu, yemeğini yapıp kaşık kaşık yiyin

Markette, pazarda yok satıyor! Herkes faydalarını bilmeli: Folik asit ve potasyum deposu, yemeğini yapıp kaşık kaşık yiyin

18.03.2025
Folik asit ve potasyum deposu olan süper besin, düzenli tüketimde vücudunuzu güçlendirir! Bağışıklık sistemini destekler, sindirim sağlığını iyileştirir ve kalp dostudur. Yüksek lif içeriğiyle kilo kontrolüne yardımcı olur. Şimdi sofralarınıza lezzet ve sağlık katın! Kaşık kaşık yiyin, faydalarından en iyi şekilde yararlanın!
Şifa ambarı besin! 1 diş sarımsak 1 dal kekik ekleyince faydası 10 katına çıkıyor: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor!

Şifa ambarı besin! 1 diş sarımsak 1 dal kekik ekleyince faydası 10 katına çıkıyor: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor!

17.03.2025
Kış aylarında sağlığımızı korumak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek daha da önemli hale geliyor. Soğuk havaların etkisiyle vücudumuzun direnci azalırken, doğru besinlerle desteklemek şart. İşte tam bu noktada, bazı basit ama etkili malzemeler devreye giriyor. Bir diş sarımsak ve bir dal kekik gibi doğal içerikler, tek başlarına bile güçlü şifa kaynaklarıdır. Ancak bu besinleri özellikle o şifalı çorba içerisine atınca faydaları kat be kat artıyor! İşte sofralarınızın yeni favorisi olacak o şifalı lezzet...
Kemikleri peynir gibi eritiyor! Hepimiz şişe şişe alıyoruz: Kalsiyum, D vitamini ve magnezyum alımını engelliyor

Kemikleri peynir gibi eritiyor! Hepimiz şişe şişe alıyoruz: Kalsiyum, D vitamini ve magnezyum alımını engelliyor

17.03.2025
Hem yetişkinlerin hem de gençlerin bayıla bayıla içtiği sayısız içecek bulunuyor. Bunların başında ise gazlı içecekler yer alıyor. Bu tür gıdalar, lezzet açısından yüksek bir kesime hitap etse de aslında beden için oldukça zararlı. Bu zararların en başında ise kemik sağlığını tehdit etmesi yer alıyor. Peki, gazlı içeceklerin kemik sağlığına olumsuz etkileri nelerdir?
Hamursuz yufkasız pratik börek tarifi! 5 dakikada hazır oluyor, çıtır çıtır resmen ağızda dağılıyor!

Hamursuz yufkasız pratik börek tarifi! 5 dakikada hazır oluyor, çıtır çıtır resmen ağızda dağılıyor!

16.03.2025
Ramazan ayı dendiğinde akıllara gelen ilk tatlılardan biri kuşkusuz güllaçtır. İncecik, nar gibi kıvırcık yapraklarıyla bilinen bu tatlı, sadece sütlü bir tatlı olarak değil, aynı zamanda enfes bir börek yapmak için de kullanılabilir. “Neden hiç aklıma gelmedi?” dedirtecek kadar basit ve şaşırtıcı olan bu tarif, güllaçla yapılacak bir börek; yumuşacık katmanları ve zengin iç harcıyla gerçekten damaklarda iz bırakıyor. Eğer Ramazan sofralarınızda farklı bir lezzet arıyorsanız, işte karşınızda hafif ve glütensiz güllaç böreği tarifi!
Türk kahvesini sakın böyle tüketmeyin! Kan şekerini yükseltip insülin direncini artırıyor: Damarları tıpa gibi tıkıyor

Türk kahvesini sakın böyle tüketmeyin! Kan şekerini yükseltip insülin direncini artırıyor: Damarları tıpa gibi tıkıyor

16.03.2025
Sabah bir fincan içmeden ayılamıyorum diyen de var, günün keyfini onsuz çıkaramıyorum diyen de... Bu lezzet, tabii ki Türk kahvesinden başka bir şey değil! Doğru şekilde pişirilip kontrollü içildiği zaman sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Fakat Türk kahvesi hazırlarken içerisine ekleyeceğiniz bir malzeme, bütün faydasını sıfırlayarak zararlı hale gelmesine neden olabilir. İşte tüm detaylar!
Balık yedikten sonra neden tahin helvası yenir? Sırrı ortaya çıktı, meğer öyle bir şifası varmış ki...

Balık yedikten sonra neden tahin helvası yenir? Sırrı ortaya çıktı, meğer öyle bir şifası varmış ki...

16.03.2025
Tahin helvası, sadece tatlı bir lezzet değil, aynı zamanda sağlık için faydalar sunan bir besindir. Yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen bu tatlı, içerdiği besin öğeleriyle vücudumuza enerji kaynağı olur. Peki, tahin helvası neden bu kadar seviliyor ve sağlığımıza nasıl katkı sağlar? Balıktan sonra neden helva yenir? İşte her bir lokmasında hem lezzet hem de fayda barındıran bu tatlının bilinmeyen yönleri...
Yoğurdu tereyağı ile mayalamak gerekiyormuş! Taş gibi yoğurdun sırrı bulundu

Yoğurdu tereyağı ile mayalamak gerekiyormuş! Taş gibi yoğurdun sırrı bulundu

16.03.2025
Tereyağı ile mayalanmış yoğurt, sofralarınıza benzersiz bir lezzet ve kıvam katıyor. Bu geleneksel yöntemle evde hazırladığınız yoğurt, marketlerden alınan yoğurtlardan çok daha yoğun, besleyici ve doğal. Kendi mutfağınızda adeta bir sanat eseri yaratmak gibi bir his uyandıran bu yöntemle her kaşıkta farklı bir tat keşfedeceksiniz.
Lezzetin ve kültürün ortak sofrası

Lezzetin ve kültürün ortak sofrası

16.03.2025
Ramazan, sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin sofra başında birleştiği bir zaman dilimidir. Dünya’daki farklı coğrafi konumda Müslüman olan hemen her toplum,
Bir parça yakıp evde dolaştırın! Dumanıyla kötü enerjiyi yok ediyor: Baş ağrısını anında kesiyor, nazardan koruyor

Bir parça yakıp evde dolaştırın! Dumanıyla kötü enerjiyi yok ediyor: Baş ağrısını anında kesiyor, nazardan koruyor

14.03.2025
Defne yaprağı, yüzyıllardır hem mutfaklarda hem de geleneksel tıpta kullanılan değerli bir bitkidir. Özellikle Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahip olan defne yaprağı, eşsiz aromasıyla yemeklere lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve fiziksel sağlık açısından da birçok fayda sunar. Peki, defne yaprağı yakmanın faydaları nelerdir?
Ramazan sofralarının olmazsa olmazı! Güllaç tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı! Güllaç tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

17.03.2025
Ramazan ayının en sevilen tatlılarından biri olan güllaç, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak tam kıvamında, lezzetli bir güllaç yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte güllaç tatlısı yaparken bilinmesi gerekenler…
A, C ve K vitamini deposu! Damarları temizleyen süper besin: Kemikleri taş gibi yapıyor

A, C ve K vitamini deposu! Damarları temizleyen süper besin: Kemikleri taş gibi yapıyor

13.03.2025
Sofraya geldiği anda sağlığınıza faydalı bir lezzet sizi bekliyor! İçeriğiyle vücudunuzu besler, sindirim sistemini düzenler ve enerjinizi artırır. Birkaç kaşık almanız, hem tatmin edici hem de vücudunuz için değerli bir katkı sağlar. Bu nefis öğün, her öğünde sofranızda yer almayı hak ediyor. İşte tüm ayrıntılar...
Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

Turşu suyuna 1 dilim ekleyin! Turşunun lezzetini 10 kat artırıyor: Aylarca taze kalmasını sağlıyor

13.03.2025
Turşu, sofralarımızda vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alırken, hem sağlığa faydaları hem de yoğun aromasıyla mutfaklarımızda sıkça yer bulur. Ancak, turşu yapmanın incelikleri vardır; doğru malzemeler, tarif ve saklama koşulları lezzetini belirler. Fakat bir sır var ki turşunun suyuna bir dilim eklemek, onun tadını tam anlamıyla zirveye taşıyor.
Giresun'a özgü lezzetler, fındıklı sütlü kadayıf ve fındık ezmeli kadayıf tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezi oldu

Giresun'a özgü lezzetler, fındıklı sütlü kadayıf ve fındık ezmeli kadayıf tatlısı Ramazan sofralarının vazgeçilmezi oldu

12.03.2025
Giresun'da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen fındıklı sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun'un meşhur tombul fındığıyla lezzet buluyor. Giresun’da üretilen bu özel tatlılar, özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.
Karadenizliler tarifini sır gibi saklıyor! Sahurda yiyince tok tutuyor: Meğer püf noktası...

Karadenizliler tarifini sır gibi saklıyor! Sahurda yiyince tok tutuyor: Meğer püf noktası...

12.03.2025
Karadenizliler, bu tarifi yıllardır sır gibi saklıyor! Özellikle sahurda tüketildiğinde uzun süre tok tutuyor, enerjinizi yükseltiyor. Lezzetli ve besleyici bu yemeğin sırrı, ustalarının elinde gizli. Siz de bu geleneksel tarifi deneyerek sahurda farklı bir lezzet keşfedin ve gün boyu enerjik kalın! Peki, lezzetli bir kuymak yapmak için hangi püf noktalara dikkat etmek gerekiyor?
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmezi: Coğrafi işaret tescilli, şeker hastaları bile tüketebiliyor

Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmezi: Coğrafi işaret tescilli, şeker hastaları bile tüketebiliyor

12.03.2025
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen fındıklı sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun’un meşhur tombul fındığıyla lezzet buluyor. Giresun’da üretilen bu özel tatlılar, özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.
Dağlardan toplanıp tarhanası yapılıyor! Bolu'dan Türkiye'ye yayılan lezzet: Lokman Hekim yıllar önce önermiş

Dağlardan toplanıp tarhanası yapılıyor! Bolu'dan Türkiye'ye yayılan lezzet: Lokman Hekim yıllar önce önermiş

12.03.2025
Dağlardan toplanıp doğal yöntemlerle hazırlanan bu lezzet, geleneksel tariflerin izinden gidiyor. Doğanın sunduğu en saf malzemelerle yapılan bu özel karışım, sağlıklı yaşamı destekler ve kış aylarında vücudunuza enerji verir. Yüzyıllardır süregelen bu tarif, hem damak hem de beden sağlığınıza hitap eder. İşte tüm detaylar!
Ramazan’da damakları şenlendiren geleneksel lezzet: Elazığ mutfağının eşsiz tarifi "Palu Tava"! Hazırlaması 5 dakika pişmesi 5 saat

Ramazan’da damakları şenlendiren geleneksel lezzet: Elazığ mutfağının eşsiz tarifi "Palu Tava"! Hazırlaması 5 dakika pişmesi 5 saat

11.03.2025
Kuzu pirzola eti ve biberle hazırlanan bu özel yemek, taş fırında saatlerce pişirilerek lokum gibi bir kıvama ulaşıyor. Esnafın fırınlarını dolduran Palu Tava, bu yıl da Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Yemeklerinize kaşık kaşık ekleyin! Vücutta detoks etkisi sağlıyor: Yaşlanma belirtilerini azaltıyor, tam bir vitamin deposu

Yemeklerinize kaşık kaşık ekleyin! Vücutta detoks etkisi sağlıyor: Yaşlanma belirtilerini azaltıyor, tam bir vitamin deposu

11.03.2025
Kişniş, mutfaklarda lezzet verici olarak sıklıkla kullanılan bir bitki olmasının yanı sıra, sağlık açısından da birçok fayda sunar. Bu güçlü bitki, içerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla sağlığımıza katkıda bulunur. Hem yaprakları hem de tohumlarıyla farklı şekillerde tüketilebilen kişniş, geleneksel tıpta da şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. İşte kişnişin sağlığa olan katkılarının detayları:
Doğadan gelen mucize lezzet: Tadı etle yarışıyor, etten 10 kat fazla protein içeriyor, vücuda D vitamini depoluyor!

Doğadan gelen mucize lezzet: Tadı etle yarışıyor, etten 10 kat fazla protein içeriyor, vücuda D vitamini depoluyor!

11.03.2025
Doğanın bize sunduğu birçok nimet arasında yer alan mantarlar, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen ve sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. İstiridye mantarı, bu zengin mantar ailesinin seçkin bir üyesidir. İstiridye mantarı, kendine özgü lezzeti, besin değeri ve sağlık yararlarıyla biliniyor.
Hamur yoğururken süt yerine bunu kullanın! Pamuk gibi yapıyor: Ne ekşiyor ne de bayatlıyor

Hamur yoğururken süt yerine bunu kullanın! Pamuk gibi yapıyor: Ne ekşiyor ne de bayatlıyor

10.03.2025
Hamur işi tariflerinde kullanılan malzemeler, lezzet kadar dokuyu da etkiler. Özellikle süt, hamura yumuşaklık ve yumuşak bir doku kazandırırken bazen yoğurma sırasında ekşiyecek ya da bayatlayacak kadar hızlı bozulabilir. Ancak, geleneksel süt yerine kullanabileceğiniz bir malzeme var ki hem hamurunuzu pamuk gibi yapar hem de taze kalmasını sağlar.
Karabiberi sofranızdan eksik etmeyin! Bu faydasını bilen yok...

Karabiberi sofranızdan eksik etmeyin! Bu faydasını bilen yok...

10.03.2025
Karabiber, sofraların vazgeçilmezi olan baharatlardan biridir. Ancak çoğu zaman sadece lezzet katmak amacıyla kullanıldığını düşünürüz. Oysa ki, karabiberin sağlık açısından sunduğu faydalar saymakla bitmez. Peki, karabiberin faydaları nelerdir? Karabiber neye iyi gelir?
İftar için pratik Tokat kebabı tarifi! Lezzetiyle damak çatlatıyor, üstelik şifa deposu!

İftar için pratik Tokat kebabı tarifi! Lezzetiyle damak çatlatıyor, üstelik şifa deposu!

10.03.2025
Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle yaylalarda otlatılan kuzu etlerinden yapılan, coğrafi işaret sahibi Tokat kebabı, kente gelenlerin tatmadan ayrılmadığı bir lezzet niteliğini taşıyor. Bu müthiş lezzet yörede meşhur olsa da Türkiye'nin hemen her yerinden insan Tokat kebabının namını duymuş durumda. Ağız sulandıran görüntüsü, lezzeti ve vücuda faydaları ile dikkat çeken bu özel tarifi yapmak ise aslında sanılandan çok daha kolay. İşte iftar için hazırlayabileceğiniz pratik Tokat kebabı tarifi...
Ocakta közleyip iftarda yiyin! Tam bir C vitamini deposu: Salatasını yapıp içine sarımsak ekleyin

Ocakta közleyip iftarda yiyin! Tam bir C vitamini deposu: Salatasını yapıp içine sarımsak ekleyin

9.03.2025
Eşsiz lezzet ve vitamin kaynağını iftar sofralarınıza eklemek, vücudunuza da enerji katıyor. C vitamini deposu olan bu lezzetli sebzenin salatasını yaparak üzerine biraz sarımsak da ekleyin. Ramazan boyunca hem bağışıklığınızı güçlendirin hem de damaklarınızı şenlendirin!
8 Mart'ımız kutlu olsun! Mutfağın ve hayatın kahramanlarının günü

8 Mart'ımız kutlu olsun! Mutfağın ve hayatın kahramanlarının günü

9.03.2025
Bazı tatlar vardır, insanın ruhuna dokunur. Bir çorbanın kokusunda, bir ekmeğin hamurunda, bir reçelin şekerinde sadece lezzet değil, emek, sevgi ve tarih saklıdır. İşte o tatların ardında çoğu zaman bir kadın eli vardır.