Lezzet

Lezzet Haberleri

Son dakika lezzet haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzet gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzet haber sayfamızda...
Ağrı Dağı eteklerinde hasat başladı! Volkanik toprakta yetişince tadı bir başka oluyor: Avuç avuç yiyince vitamin depolarını dolduruyor

Ağrı Dağı eteklerinde hasat başladı! Volkanik toprakta yetişince tadı bir başka oluyor: Avuç avuç yiyince vitamin depolarını dolduruyor

24.07.2024
Ağrı Dağı’nın eteklerinde yetişen kayısı, volkanik topraktan aldığı tadıyla damakta yer bırakıyor. Tatlı ve besleyici özellikleriyle öne çıkan bu eşsiz lezzet, faydalarıyla öne çıkıyor. Tam bir potasyum deposu olan kayısının faydaları saymakla bitmiyor.
Tahinin içine ekleyip kaşık kaşık yiyin! Birlikte tüketildiğinde demir depolarını fullüyor: Günlük vitamin ihtiyacını karşılayıp enerji veriyor

Tahinin içine ekleyip kaşık kaşık yiyin! Birlikte tüketildiğinde demir depolarını fullüyor: Günlük vitamin ihtiyacını karşılayıp enerji veriyor

24.07.2024
Tahin ve susamın birlikte tüketilmesi, hem lezzet açısından hem de sağlık açısından birçok fayda sağlıyor. Susam tohumları, binlerce yıldır çeşitli kültürlerde sağlık için önemli bir besin kaynağı olarak kabul ediliyor. Tahin ise susam tohumlarının öğütülmesiyle elde edilen bir ürünü ve genellikle Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılıyor. Bu iki bileşenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan kombinasyon, besleyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, bu kombinasyonun faydaları nelerdir? Neden birlikte tüketilmeli?
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

23.07.2024
Pekmezle birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet sunan tahin, kan dolaşımını düzene sokmasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de en aza indirerek, doğal bir kişisel bakım alternatifi olarak dikkat çekiyor.
Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

20.07.2024
Türk kahvesi severek tüketilen bir içecek. Eşsiz bir tada sahip olan ve kokusuyla hafızalara kazınan Türk kahvesi son yıllarda çeşitli malzemelerle birlikte pişiriliyor. Türk kahvesinin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine pekmez eklemeyi deneyebilirsiniz. Pekmezle pişirilen Türk kahvesi, hem sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor, hem de enerji seviyelerini en üst düzeye çıkarıp vücuda demir yüklüyor. İşte pekmezli Türk kahvesini tüketmenin faydaları ve yapılışı.
Canan Karatay İbn-i Sina tavsiyesinin altını çizdi: Kaynatıp bardak bardak içince etkisi 10'a katlanıyor! İltihabın kökünü kazıyan kolesterol düşmanı

Canan Karatay İbn-i Sina tavsiyesinin altını çizdi: Kaynatıp bardak bardak içince etkisi 10'a katlanıyor! İltihabın kökünü kazıyan kolesterol düşmanı

18.07.2024
Yemeklere lezzet katan ve yıllardır mutfağımızda yer alan çeşitli pek çok baharat bulunuyor. Bir tanesi var ki Canan Karatay onu ısrarla tavsiye ediyor. Padişah baharatı olarak da bilinen o mucize baharat, yoğurtla birlikte tüketildiğinde etkisi 10'a katlanıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...
Meğer aşçıların sırrı buymuş! Yemeklere bir kaşık eklediğinizde lezzetini tavan yaptırıyor: Yemeklerdeki gazı alıp sindirimi rahatlatıyor

Meğer aşçıların sırrı buymuş! Yemeklere bir kaşık eklediğinizde lezzetini tavan yaptırıyor: Yemeklerdeki gazı alıp sindirimi rahatlatıyor

18.07.2024
Yemek yaparken lezzet katmak, bazen zor olabiliyor. Bunun için çeşitli baharatlar kullanılabiliyor. Tam da bu noktada aşçıların sırrı devreye giriyor. Öyle bir baharat var ki neredeyse onsuz yemek yapılmıyor! Özellikle mercimek, kuru fasulye gibi yemekler yaparken hem tat vermek hem de gıdanın gazını almak için bire bir. Peki, aşçıların kullandığı bu baharat nedir? Neden bu kadar önemli? Vücuda faydaları nelerdir?
Her köşe başında yiyorduk ama içinden çıkanlar korkuttu! Kilogram başına 2 bin 740 tane bulunuyor! Ölmekten beter ediyormuş

Her köşe başında yiyorduk ama içinden çıkanlar korkuttu! Kilogram başına 2 bin 740 tane bulunuyor! Ölmekten beter ediyormuş

17.07.2024
Türk sokak lezzetleri, severek tükettiğimiz pek çok besini içerisinde bulunduruyor. Bir besin var ki özellikle akşamları köşe başlarında yemeye doyamıyoruz ama böbreklerimizin ve karaciğerimizin en büyük düşmanı çıktı, gıda zehirlenmesine de neden oluyor! Yapılan araştırmalarda içinde çıkan maddeler araştırmacıları şok etti! Ölmekten bin beter eden o lezzet bakın hangisiymiş...
Mersinliler kavurucu sıcakta talebe yetişemiyor! Kilosu 250 TL: 3 yıl bozulmadan duran tek besin, damarları anında genişletiyor! Demir, kalsiyum ve potasyum zengini

Mersinliler kavurucu sıcakta talebe yetişemiyor! Kilosu 250 TL: 3 yıl bozulmadan duran tek besin, damarları anında genişletiyor! Demir, kalsiyum ve potasyum zengini

17.07.2024
Mersin pek çok mucize lezzete ev sahipliği yapan bölgelerimiz arasında yer alıyor. Bu bölgede bir besin var ki her yıl bin bir zahmetle yapılıyor, 3 yıl boyunca bozulmadan tüketilebiliyor. Faydası da saymakla bitmeyen o mucize besinde üretim başladı. Kilosu 250 TL'den satılan o lezzet bakın neymiş...
Ordu'nun yeşil incisi pazar tezgahında yerini aldı! Kilosu 100 TL'den satılıyor: Avuç avuç yiyince kolesterolü damardan kazıyor

Ordu'nun yeşil incisi pazar tezgahında yerini aldı! Kilosu 100 TL'den satılıyor: Avuç avuç yiyince kolesterolü damardan kazıyor

16.07.2024
Farklı doğal lezzetleri ile dikkat çeken Türkiye, yetiştirdiği ürünlerle de adından sık sık söz ettiriyor. Ordu'da yetişen o mucize yemiş her yıl kilo kilo dünyaya satılıyor. Kilosu 100 TL'den tezgahta yerini alan lezzet damak çatlatıyor. Peki, mucizesi de saymakla bitmeyen o besin ne? Faydaları neler? İşte yanıtı...
Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

16.07.2024
Türk kahvesi severek tüketilen bir içecek. Eşsiz bir tada sahip olan ve kokusuyla hafızalara kazınan Türk kahvesi son yıllarda çeşitli malzemelerle birlikte pişiriliyor. Türk kahvesinin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine pekmez eklemeyi deneyebilirsiniz. Pekmezle pişirilen Türk kahvesi, hem sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor, hem de enerji seviyelerini en üst düzeye çıkarıp vücuda demir yüklüyor. İşte pekmezli Türk kahvesini tüketmenin faydaları ve yapılışı.
Padişahların vazgeçilmez baharatı! Dünyada doğu bitkisi olarak da biliniyor: Gaz ve şişkinliği bitirip vücudu pamuk gibi yapıyor

Padişahların vazgeçilmez baharatı! Dünyada doğu bitkisi olarak da biliniyor: Gaz ve şişkinliği bitirip vücudu pamuk gibi yapıyor

16.07.2024
Osmanlı mutfağındaki birçok baharat, günümüzde de yaygın olarak kullanılmaya devam ediliyor. Karanfil, tarçın, zencefil ve yenibahar gibi baharatlar; hem geleneksel hem de modern mutfaklarda lezzet artırıcı ve sağlık destekleyici özellikleri nedeniyle tercih ediliyor. Bu baharatlar, geleneksel tariflerin yanı sıra günümüz yemeklerinde ve tatlılarında da yer alarak kültürel mirası yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı döneminde kullanılan baharatlardan öyle biri var ki günümüzde de hem yemekleri lezzetlendirmeye hem de şifa olmaya devam ediyor.
Coğrafi işaret tescilli lezzet için 13 saat mesai yapılıyor! A vitamini, kalsiyum, protein ne ararsan onda: Kemikleri kolon gibi güçlendiriyor

Coğrafi işaret tescilli lezzet için 13 saat mesai yapılıyor! A vitamini, kalsiyum, protein ne ararsan onda: Kemikleri kolon gibi güçlendiriyor

16.07.2024
Aksaray'ın coğrafi işaret tescilli lezzeti "Eşmekaya yoğurdu"nu günde 13 saat mesai yaparak üreten Ayşe Balkan, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesinde yaşayan 42 yaşındaki Başkan, küçük yaşlarda öğrendiği koyun sütünden yoğurt üretimini geleneksel yöntemlerle sürdürüyor.
Farkında olmadan alınan kaloriler

Farkında olmadan alınan kaloriler

15.07.2024
Geçen hafta bu konuya giriş yapmıştık ama tekrar hatırlatmak istiyorum. Kilo verirken negatif enerji (kalori) dengesi sağlamak bu işin temelidir. Bunu yapamazsanız zayıflamak mümkün değildir. Negatif kalori dengesi yaratırken bize önemsizmiş gibi gözüken bazı ayrıntıların ne kadar önemli olabileceği konusuna giriş yapmıştık. Bu hafta da devam edelim bakalım…
Sabahları bir kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Gün boyu zinde kalmayı sağlıyor

Sabahları bir kaşık yiyenin kemikleri beton gibi oluyor! Gün boyu zinde kalmayı sağlıyor

14.07.2024
Sabah kahvaltılarına, bazı tatlılara lezzet katan pekmez, sabah aç karnına bir tatlı kaşığı tüketilince verdiği faydayı tahmin bile edemezsiniz. Başta kalsiyum eksikliğini gidermek için oldukça faydalı olan pekmez, kansızlığa da iyi geldiği gibi içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de vücuda enerji veriyor.
Yağmıyor!

Yağmıyor!

14.07.2024
Siz bakmayın cuma gün yaşanan dolu geçişine. Susuzluk yakın geleceğin en önemli sorunlarından olacak. Yaşanan iklim koşulları nedeniyle süreç giderek hızlanıyor. Haziran ayı meteoroloji verileri de bunu açıkça gösteriyor.
Aşk Gemisi'nde lezzet şöleni

Aşk Gemisi'nde lezzet şöleni

14.07.2024
Şu an Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Marmaris’teyim. Gündüzleri o plaj senin bu otel benim gezip tozuyorum. Akşam olunca da bölgedeki en leziz yemekleri yapan harika restoranları keşfediyorum.
Termal sudan gelen şifa

Termal sudan gelen şifa

12.07.2024
Bolu’nun eşsiz doğasında, 2016 yılından beri sakinlerine sağlık ve huzur dolu bir yaşam deneyimi sunan Narven Termal Kasaba bünyesinde yeni açılan Narven Wellness & Thermal Hotel, doğa ve iyi yaşam tutkunlarını ağırlıyor.
AB’den tescillenen ürün sayımız 23’e yükseldi! Listeye yeni giren lezzetler herkesi heyecanlandırdı

AB’den tescillenen ürün sayımız 23’e yükseldi! Listeye yeni giren lezzetler herkesi heyecanlandırdı

10.07.2024
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Türkiye’nin gurur kaynaklarının artış gösterdiğinin altını çizdi. Avrupa Birliği tarafından tescillenen gıdaların arasına 2 yeni lezzetin girmesi, vatandaşlar arasında büyük bir heyecanla karşılandı. Peki, bu 2 yeni lezzet hangileri? AB tarafından tescillenen diğer gıdalar nelerdir?
Bardak bardak içinde böbrek taşlarını çatır çatır kırıyor! Kilosu 50 TL, İbrahim Saraçoğlu da öneriyor, kolesterolün kökünü kazıyor

Bardak bardak içinde böbrek taşlarını çatır çatır kırıyor! Kilosu 50 TL, İbrahim Saraçoğlu da öneriyor, kolesterolün kökünü kazıyor

10.07.2024
Bardak bardak içince böbrek taşlarını çatır çatır kıran meyvenin faydaları say say bitmiyor. Günde iki kez tüketilebilen bu meyvenin hem posası hem de suyu adeta bir lezzet patlaması yaşatıyor. Böbrek taşlarını kırmasının yanı sıra mide hastalıklarına da iyi geliyor. İşte o meyve hakkında merak edilenler...
Çeşme'de 12 ay boyunca satılan tek sebze! Tanesi 20 TL: Karaciğere reset atıyor, kolesterol seviyelerini anında dibe çekiyor! Demir zengini mucize

Çeşme'de 12 ay boyunca satılan tek sebze! Tanesi 20 TL: Karaciğere reset atıyor, kolesterol seviyelerini anında dibe çekiyor! Demir zengini mucize

9.07.2024
Genel sağlığımız için karaciğerimizin doğru bir şekilde çalışması büyük öneme sahip. Yenileyici bir organ olan karaciğerin düzgün çalışması için yediğimiz ve içtiğimiz şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Öyle bir sebze var ki Çeşme'de 12 ay boyunca farklı formlarda satışa sunuluyor. Türkiye'den dünyaya yayılan bu lezzet sayesinde karaciğer yeniden doğmuş gibi oluyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize besin...
Kilosu 400 TL'den satılıyor! 6 ay soğuk depoda bekletiliyor, turistler kapış kapış alıyor! B12, kalsiyum ve magnezyum depolarını fulleyen kalp dostu besin

Kilosu 400 TL'den satılıyor! 6 ay soğuk depoda bekletiliyor, turistler kapış kapış alıyor! B12, kalsiyum ve magnezyum depolarını fulleyen kalp dostu besin

8.07.2024
Ülkemizde hem leziz hem sağlıklı pek çok yöresel lezzet bulunuyor. Özellikle Muş'ta hazırlanan ve dünyaya kapış kapış satılan bir lezzet var ki ne faydasına ne de tadına doyum olmuyor. 6 ay soğuk depoda bekletilerek hazırlanan o lezzet, B12 eksikliği başta olmak üzere pek çok sağlık problemimize de çare oluyor. İşte faydası say say bitmeyen o mucize ve sağlığımız üzerindeki etkileri...
Şeflere kaşık attıracak tarif! Komşularınız bu lezzet için tekrar kapınızı çalabilir: Meğer kararmaması için tek yapmanız gereken buymuş

Şeflere kaşık attıracak tarif! Komşularınız bu lezzet için tekrar kapınızı çalabilir: Meğer kararmaması için tek yapmanız gereken buymuş

7.07.2024
Aşure yapmak, genellikle Muharrem ayının onuncu gününde kutlanan bir geleneğe dayanıyor. Bu tatlı; çeşitli kuru yemişlerin, meyvelerin ve tahılların bir araya getirilmesiyle hazırlanıyor. Aşure yapmak, bereketi ve dayanışmayı simgeliyor. Bundan dolayı genellikle komşularla paylaşılıyor. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan aşure, hem dini hem de sosyal bir anlam taşıyor ve birlikte paylaşma duygusunu pekiştiriyor. Peki, aşure nasıl yapılır? Hangi noktalara dikkat etmek gerekiyor?
Canan Karatay’ın da tercihi oymuş! Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak: Ekşimikle yapılınca lezzeti beşe katlanıyor

Canan Karatay’ın da tercihi oymuş! Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak: Ekşimikle yapılınca lezzeti beşe katlanıyor

7.07.2024
Kahvaltı, Türk kültüründe önemli bir yeri olan öğündür. Özellikle hafta sonu ailesiyle birlikte keyifli vakit geçirmek isteyenler, lezzetli kahvaltılık tariflerinin yer aldığı geniş sofralar kuruyor. Peynir, zeytin, reçel gibi klasik ürünlerin yanı sıra farklı ve lezzet oranı yüksek olan alternatifleri hazırlamak için farklı tarif arayışları bulunuyor. Her kahvaltı sofrası için alternatif bulmak zor olabiliyor. Bu noktada Canan Karatay’ın önerdiği ve kahvaltı sofralarında tüketilebilecek bir lezzet bulunuyor. Peki, bu tarif nedir? Nasıl hazırlanır?
Kör tadım nedir?

Kör tadım nedir?

7.07.2024
Kör tadım dünyada yaygın olarak kullanılan bir metottur. Yapılan araştırmalarda ürünlerin ambalajlarının, ya da ürünlerle ilgili yapılan iletişim çalışmalarının lezzet algısını yönlendirebildiği bilinmektedir.
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti: Yaşlanmayı geciktirip saçları ışıl ışıl yapan besin oymuş

4.07.2024
Pekmezle birlikte tüketildiğinde vazgeçilmez bir lezzet sunan tahin, kan dolaşımını düzene sokmasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de en aza indirerek, doğal bir kişisel bakım alternatifi olarak dikkat çekiyor.