Salam

Salam Haberleri

Son dakika salam haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salam gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salam haber sayfamızda...
Kahvaltı sofrasından eksik olmuyor ama kalp damarlarını anında tıkıyor! Kolesterole tavan yaptırıp kanser ediyor, organları çürütüyor!

Kahvaltı sofrasından eksik olmuyor ama kalp damarlarını anında tıkıyor! Kolesterole tavan yaptırıp kanser ediyor, organları çürütüyor!

28.05.2024
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan salam, ne kadar lezzetli olsa da vücuda olan zararları saymakla bitmiyor. ABD'de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini ortaya çıkardı. İşte kalp damarlarını da tıkayan, kolesterole tavan yaptıran salamın sağlığımız üzerindeki tüm olumsuz etkileri...
Sınav stresi gençlerde abur cubur tüketimini artırıyor

Sınav stresi gençlerde abur cubur tüketimini artırıyor

21.05.2024
İlk oturumu 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak üniversite sınavı için geri sayım başlarken gençlerdeki sınav stresinin arttığını belirten Beslenme Uzmanı Hande Selin Ok, bu stresin yeme davranış bozukluğuna yol açabileceğini söyledi. Bunun da sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini vurgulayan Ok, “Bu dönemde doğru, yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanırsa hem sağlık problemlerinden korunma, hem de doğru besin seçimi ile başarıyı artırmak mümkün” dedi. Ok, adaylara hazırlık ve sınav günü için performansı da artıracak beslenme önerilerinde bulundu.
Uzmanı açıkladı: Hipertansiyon hastaları hastalığının farkında değil

Uzmanı açıkladı: Hipertansiyon hastaları hastalığının farkında değil

16.05.2024
Toplumun yaklaşık yüzde 30’unda tansiyonun yüksek olduğunu vurgulayan Bursa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmet Zengin, buna rağmen hipertansiyon hastalarının yarısının bu durumdan haberdar olmadığına dikkat çekti.
2 ayda birçok organa sıçrayan kanser türü! Ülkemizde en çok Doğu Anadolu'da görülüyor! İşte nedeni

2 ayda birçok organa sıçrayan kanser türü! Ülkemizde en çok Doğu Anadolu'da görülüyor! İşte nedeni

9.05.2024
Dünyada en sık görülen 7. kanser türüne dikkat çeken Doç.Dr. Tevfik Kıvılcım Uprak, 'Ülkemizde en çok Doğu Anadolu'da görülüyor' dedi. Erken tanının önemini vurgulayan Uprak uyardı: Genelde geç tanı konulan bir kanserdir. İleri evrelerde 1-2 ay içerisinde karaciğere, akciğere ve yemek borusu etrafındaki lenf nodlarına sıçrayabilir!
Uzmanı uyardı: Doğurganlığı arttıracak beslenme önerileri

Uzmanı uyardı: Doğurganlığı arttıracak beslenme önerileri

1.05.2024
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Bebek sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanı o sihirli besinleri açıkladı: Özellikle kadınlar bol bol yesin!

Bebek sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanı o sihirli besinleri açıkladı: Özellikle kadınlar bol bol yesin!

1.05.2024
Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.
Uzman isimden bayramda beslenme uyarısı: Sindirim sistemimizi çok fazla yemek yiyerek bozmamak gerekiyor

Uzman isimden bayramda beslenme uyarısı: Sindirim sistemimizi çok fazla yemek yiyerek bozmamak gerekiyor

11.04.2024
Ramazan Ayı boyunca azalan öğün sayısı ve oruç tutulması sebebiyle metabolizması yavaşlayan vatandaşlara uzman isim önemli uyarılarda bulundu. Diyetisyen Müge Kinaş, Ramazan ayı sonrasında metabolizmalarının yavaşlaması nedeniyle vatandaşlara aşırı şekerli gıdalar ile hamur işlerinin dikkatli ve kontrollü bir biçimde tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

Bayramda aman dikkat! Uzmanı uyardı: Hastalanmak istemiyorsanız yemeyin!

8.04.2024
Dr. Yasin Yılmaz, “Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır” uyarısında bulundu.
Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

Sofrada en az 20 dakika kalın! Uzman isim açıkladı: Kahvaltıda onları asla yemeyin!

8.04.2024
Diyetisyen Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Kahvaltı sofrasından eksik etmiyoruz ama organları çürütüyor! Damarları tıkayıp kolesterole zirve yaptırıyor! Yiyeni 10 yıl yaşlandırıyor

Kahvaltı sofrasından eksik etmiyoruz ama organları çürütüyor! Damarları tıkayıp kolesterole zirve yaptırıyor! Yiyeni 10 yıl yaşlandırıyor

29.03.2024
Kahvaltı, en sevdiğimiz besinler arasında yer alıyor. Her sabah severek tükettiğimiz belli başlı kahvaltılıklar ise aslında biz farkında değilken ömrümüzden çalıyor. Uzmanların özellikle uyardığı, asla tüketmeyin 'tütünden bile daha beter' dediği o besin ise içten içe organlarımızı bitiriyor. İşte sağlığın düşmanı o kahvaltılık...
Kahvaltıda herkes ayıla bayıla yiyor ama organları çürütüyor! Bu besinler tütün gibi zararlı

Kahvaltıda herkes ayıla bayıla yiyor ama organları çürütüyor! Bu besinler tütün gibi zararlı

28.03.2024
Kahvaltı yapılmadığında gün içerisinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, dikkat eksikliği gibi sorunlar yaşanabildiğini söyleyen Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, “Fiziksel sağlığımız ve ruhsal sağlığımız bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Bu yüzden fizyolojimiz ne kadar sağlıklı ise ruhsal açıdan da o kadar sağlıklı oluruz. Kahvaltı ise bizi güne hazırlayarak mutlu hissetmemize yardımcı olur” diyerek sağlıklı bir kahvaltı için önerilerde bulundu.
Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

Sahurdan sonra herkes bu hatayı yapıyor: Organlara en büyük zararı veriyor

19.03.2024
Ramazan ayında vücut sağlığını koruyabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.
Kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama resmen zehir! Acil sofranızdan kaldırın: Damarları tıkayıp, kolesterolü yükseltiyor

Kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama resmen zehir! Acil sofranızdan kaldırın: Damarları tıkayıp, kolesterolü yükseltiyor

17.03.2024
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan sosis, ne kadar lezzetli olsa da vücuda olan zararları saymakla bitmiyor. ABD'de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini ortaya çıkardı.
Kahvaltı sofralarının favorisi ama kanser yapıyor! Uzmanı özellikle uyardı: Riski yüzde 40 artırıyor!

Kahvaltı sofralarının favorisi ama kanser yapıyor! Uzmanı özellikle uyardı: Riski yüzde 40 artırıyor!

16.03.2024
Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD’de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40’tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için öneriler

10.03.2024
Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için hem iftarda hem de sahurda tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Ramazan için sağlıklı beslenme önerilerini anlatıyor.
Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

Uzmanı tek tek sıraladı: Ramazana özel sağlıklı iftar menüsü

10.03.2024
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, Ramazan ayında oruç tutacaklara beslenme uyarılarında bulundu.
Kahvaltıda sofralarının vazgeçilmezi ama tütünden bile betermiş! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor

Kahvaltıda sofralarının vazgeçilmezi ama tütünden bile betermiş! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor

7.03.2024
Kahvaltı, en sevdiğimiz besinler arasında yer alıyor. Her sabah severek tükettiğimiz belli başlı kahvaltılıklar ise aslında biz farkında değilken ömrümüzden çalıyor. Uzmanların özellikle uyardığı, asla tüketmeyin 'tütünden bile daha beter' dediği o besin ise içten içe organlarımızı bitiriyor. İşte sağlığın düşmanı o kahvaltılık...
Her gün kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama organları bitiriyor! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor: Tütünden bile betermiş...

Her gün kahvaltıda ayıla bayıla yiyoruz ama organları bitiriyor! Yiyenin ömründen 10 yıl gidiyor: Tütünden bile betermiş...

7.03.2024
Kahvaltı, en sevdiğimiz besinler arasında yer alıyor. Her sabah severek tükettiğimiz belli başlı kahvaltılıklar ise aslında biz farkında değilken ömrümüzden çalıyor. Uzmanların özellikle uyardığı, asla tüketmeyin 'tütünden bile daha beter' dediği o besin ise içten içe organlarımızı bitiriyor. İşte sağlığın düşmanı o kahvaltılık...
Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

Sahurda ağzınıza bile sürmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz ama organları çürütüyor

6.03.2024
Ramazan ayında oruç tutan herkesin beslenme düzeni değişiyor. Vücut sağlığını korumak için hem sahurda hem de iftarda dengeli beslenmek gerekiyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, Ramazan ayı boyuncu doğru beslenme tercihlerinin genel sağlığımıza büyük katkı sağlayabileceğini belirterek uygunsuz besin tercihi ve beslenme tarzının sağlığa büyük zarar verebileceğine dikkat çekti. Doç. Dr. Bakır, "Sahurda kızartma, kavurma gibi çok yağlı besinlerden ve sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmalıdır" dedi.
Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

Ramazan için sağlıklı beslenme önerisi: Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız

3.03.2024
Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, "Bizim için en önemli faktör sahur öğününü atlamamak. Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor" dedi.
Kışın sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız dikkat!

Kışın sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız dikkat!

22.02.2024
Kendimizi özellikle kış aylarında sürekli yorgun hissetmemizin altında yatan nedenlerin genellikle kendi yaşam şeklimiz olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, bizi yorgun düşüren 5 hatalı alışkanlığa dikkat çekerek şu 5 öneride bulundu.
Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

Güçlü bağışıklık için mevsim geçişlerinde beslenmeye dikkat: Omega-3 kaynağı besinleri tüketin

19.02.2024
Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”

“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”

5.02.2024
Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

Kanser hastaları şeker tüketebilir mi?

3.02.2024
Kanserli hastaların ve özellikle de kemoterapi tedavisi alan hastaların kulaktan dolma bilgilerle yanlış yönlendirilebildiğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Konu ile ilgili uzmanlığı olmayan ‘üst komşu, yan komşu’ gibi birçok kişi, sağdan soldan duyma bilgilerle kemoterapi hastalarına önerilerde bulunabilmektedir. Yanlış önerilerden biri ise şekerin tamamen besin kaynağı olarak yasaklanmasıdır. Kanser hastaları şeker tüketebilir. Özellikle iştahı azalmış, zayıflama sürecindeki hastalarda enerji kaynağı olarak kullanılabilir” dedi.