Tadına bayılıyoruz ama karpuz yerken 2 kez düşünün! İçeriğindeki potasyum böbreklerde hasar bırakıyor

Tadına bayılıyoruz ama karpuz yerken 2 kez düşünün! İçeriğindeki potasyum böbreklerde hasar bırakıyor

6.05.2024
Sıcak havaların başlamasıyla beraber birçok meyve, sofralardaki yerini aldı. Bunlardan biri olan karpuz, günün hemen hemen her öğününde tüketilebiliyor. Her meyve çeşidinde olduğu gibi karpuzun tüketiminde de sınırı korumak gerekiyor. Fazla tüketildiği noktada böbrek hastalığının yaşanmasına neden olabiliyor. İşte karpuzun beklenmedik zararıyla ilgili tüm detaylar…
Bir oturuşta yarısını yiyen var... Uzmanlardan karpuz uyarısı

Bir oturuşta yarısını yiyen var... Uzmanlardan karpuz uyarısı

22.06.2022
Yaz aylarının favorisi karpuz, tadına doyulmaz lezzeti ve su dolu içeriği ile kilo vermek isteyenlerin de en sevdiği meyve olarak ön plana çıkıyor. Kanser vakalarında yan etkinin azalmasına yardımcı karpuz, her ne kadar faydalı bir meyve olsa da tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar günlük karpuz porsiyonu olarak bir üçgen diliminin yeterli olduğunu belirtiyor. Kavun da şekerli olduğundan ince bir yay şekilde kesilerek tüketilmesini belirtiyorlar.