BLW yöntemi ile bebek beslenmesi... BLW yöntemi nedir? Nasıl uygulanmalıdır?

BLW yöntemi ile bebek beslenmesi... BLW yöntemi nedir? Nasıl uygulanmalıdır?

11.10.2022
Çocuğa kendi kendine yeme alışkanlığı kazandırmak, aynı zamanda ek gıdaya geçiş dönemini daha az zorlu ve daha eğlenceli hale getirmek için son dönemin popüler ek gıdaya geçiş yöntemi BWL yöntemi. Sosyal medyada pek çok anne bu yöntem ile ilgili deneyimlerini paylaşıyor. İngilizcede Baby-Led Weaning kelimelerinin baş harflerinin kısaltması olan ve "bebek öncülüğünde beslenme" anlamına gelen bu yöntem halen anne sütü almaya devam eden ama 6. ayını doldurmuş ve ek gıdaya geçiş zamanı gelmiş bebeklerde uygulanabiliyor. Biz de bu yöntem ile ilgili detayları Posta.com.tr yazarımız Çocuk Gelişimi ve Oyun Terapisi Uzmanı & Aile Danışmanı Cemre Becer'den aldık.
Ek gıdaya geçişte 3 gün kuralı nedir? Ek gıda bebeğe nasıl verilmelidir?

Ek gıdaya geçişte 3 gün kuralı nedir? Ek gıda bebeğe nasıl verilmelidir?

8.02.2022
Anne sütü alan veya formül mama ile beslenen bebekler için annelerin en önemli konularından biri ek gıdaya geçiş sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiğidir. Bebeğinizi yeni bir ek gıdayla tanıştıracağınız zaman bebeğinize 3 gün boyunca başka bir gıda vermemeli ve ilk gün verilen gıda en fazla 1-2 tatlı kaşığı kadar olmalıdır. Bebeğin temel beslenmesi anne sütü veya formül mama ile olduğundan aç kalma riski yoktur. Bu nedenle yeni ek gıdanın 3 gün boyunca azar azar devam edilmesi gerekir. Besin alerjisi vb. risklere karşı da hali hazırda beslenmesinde olan anne sütü veya formül mama dışında bu yeni ek gıda dışında bir başka besin verilmemesi de önemli. Daha detaylı bilgi almak için Posta.com.tr yazarlarından olan Çocuk Gelişimi Uzmanı Deniz Temur'un sözlerine kulak veriyoruz...
Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci nasıl planlanmalıdır?

Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci nasıl planlanmalıdır?

11.02.2020
Dr. Koray Hacıoğlu bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci hakkında bilgi verdi. 6.aydan itibaren ek gıdaya geçiş yoğurt ve meyvelerle ek gıdaya geçiş sağlanabilir. İki öğün ile başlayan süreç alerji yapmadığından emin olunduğunda çorbalara ve karışımlara geçilebilir. Burada önemli olan nokta ek gıdaya geçiş sürecinin bebeğin gelişimi ile orantılı olmasıdır. Yani damak yapısı ve yutması annenin dikkat etmesi gereken noktalardır.