Zencefil yemeklerde sıklıkla kullanılan baharatlar arasında yer alıyor. Özellikle Hindistan ve Çin'de bol miktarda tüketilen zencefil adeta bir şifa deposu. Dünyada yaygın şekilde kullanıla zencefilin vücuda birden fazla faydası var. Kış aylarında genelde soğuk algınlığı için kullanılan zencefilin toz halinde tüketmek etkisini de 2'ye katlıyor. İşte zencefilin faydaları...
Zencefilin özellikle kış aylarına bol bol tüketilmesi öneriliyor. Zencefilin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Antibakteriyel etkisiyle zencefil, soğuk algınlığı ve gribe karşı koruyor. Zencefilin özellikle kış aylarında tüketiminin arttığını belirten diyetisyen Gamze Kalelioğlu, "Günlük 1 gram zencefil kullanımının mide bulantısını ve kusmayı önlediği, baş dönmesine de etkili olduğu ispatlanmıştır" dedi.
Zencefil, yayın olarak kullanılan baharatlardan biridir. Tam bir şifa deposu olan zencefil bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca mide sorunlarını ortadan kaldırır. Zencefil son zamanlarda kilo vermek isteyenler tarafından da sıklıkla tüketiliyor. Çünkü zencefil metabolizmayı hızlandırarak yağların daha kolay yakılmasına destek oluyor.