Çerkez mantısı çeşidi: Haluja tarifi

Çerkez mantısı çeşidi: Haluja tarifi

Diğer adıyla metez dite de bilinen haluja tarifi bir Çerkez mantısı türüdür. Sevdiklerinize hazırlamak için haluja tarifi arıyor ya da haluja nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Haluja yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

29 Ekim 2020, Perşembe 14:13 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadını çok seveceğiniz haluja tarifi evde kolaylıkla yapılabilen yöresel bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için haluja tarifi arıyor ya da haluja nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Haluja yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haluja tarifi

Haluja malzemeleri

  • 1 kilogram patates
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kilogram un
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam reyhan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pul biber

Haluja yapılışı

Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Soğanı ocaktan alıp içine patates püresini ilave edin. Tuz, reyhan ve diğer baharatlarla harmanlayıp ılınması için kenara alın. Hamuru için un, tuz ve suyu derin bir kasede karıştırıp çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Hamuru dört bezeye ayırıp 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra unladığınız tezgahta açın. Hamurları bir bardak ya da kalıpla yuvarlak kesin. Ortasına patatesli harçtan koyduğunuz hamurları mümkünse saç örgüsü gibi katlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda haşlayın. Diğer yanda sarımsağı dövüp kızdırdığınız sıvı yağda kavurun. İçine kırmızı toz biber eklediğiniz tereyağını tabaklara aldığınız halujaların üzerine gezdirip servis edin.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (29 Ekim 2020)