Hamsi tava nasıl yapılır?
Hafta sonu akşam yemeklerinin en çok tercih edilen yemeği hamsi tava. Karadeniz mutfağının en çok yapılan yemeği hamsi tava pilavı, buğulaması, mangalı ve daha birçok şekilde tüketilebilen bir balık türü. Peki hamsi tava nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla kolay hamsi tava tarifi…
26 Ekim 2019 , Cumartesi 16:51
Şu sıralar pazar tezgahlarında bolca karşılaştığımız balık hafta sonunun favori yemeklerinden. Ailenize besleyici, sağlıklı ve lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız hamsi tava tarifimizi okuyun. İşte hamsi tava tarifi…
Haberin Devamı
Hamsi Tava Tarifi
Malzemeler
Hamsi (dilediğiniz miktarda)
Mısır unu
Sıvı yağ
Tuz
Hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsilerin baş kısımları ve içi temizlenir. Dilerseniz kılçıklarını da temizleyebilirsiniz. Bol su da güzelce yıkanır. Suyu süzülen hamsiler tuzlanır ve mısır ununa bulanır. Yapışmaz tavaya az miktarda sıvıyağ alınarak kızdırılır. Hamsiler tavaya dizilerek alt kısımları kızarıncaya kadar beklenir. Düz bir kapak kapatılarak yağı süzdürülür ve ters çevrilir. İki yüzü de kızaran hamsilerin yağı süzdürülerek servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
BUNLARI DA OKUYUN
- Ünlü fenomen oğlunu sadece güneş ışığı ile beslemeye çalışırken açlıktan öldürdü!
- Ayaklarını içi buz dolu kovanın içinde bekleten fenomen yürüyemez halde!
- Ebru Şancı dişçiden paylaştı! Takipçileri tanımakta zorlandı
- Ebru Şallı 4 yıl önce kaybettiği oğlu Pars'ı andı: Ömürlük sarılma!
- Fenomen Özlem Öz'ün babası önce 'Damadım beni mahvetti' dedi sonra özür diledi!