Ekonomi Hatay turizmde hedef büyüttü

Hatay turizmde hedef büyüttü

Paylaş
Hatay turizmde hedef büyüttü

Hatay, dünyada olimpiyat oyunları ve FIFA Dünya Kupası’nın ardından 3’üncü büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO’yu, Antalya’dan sonra Türkiye’ye getirmeyi başardı. Bu başarının ardından turizmde hedefler büyüdü

KEREM KÖFTEOĞLU

Haberin Devamı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay, sahip olduğu tarihi ve kültürel birikimini artık geleceğe taşımak istiyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentin diğer rakiplerin önüne geçerek EXPO 2021’e ev sahipliği yapmaya hak kazandığını hatırlattıktan sonra, “Kentimizi bir turizm ve ticaret merkezi yapmayı amaçlıyoruz. EXPO’nun yaratacağı rüzgârdan da yararlanarak, Hatay’ın önümüzdeki yıllarda 1 milyon turisti ağırlamasını hedefliyoruz” diyor.

IŞIKLANDIRILAN İLK CADDE

Hatay’ın birçok konuda ilklerin öncüsü olduğunu belirten Doç. Dr. Savaş, kentin Kurtuluş Caddesi’nin dünya üzerinde ışıklandırılan ilk cadde olduğunu söylüyor. Kurtuluş Savaşı’nda da düşmana ilk kurşunun Hatay’da sıkıldığını belirten Doç. Dr. Savaş şunları söylüyor: “Habib-i Neccar Camisi, Türkiye sınırları içinde inşa edilen ilk cami olma özelliğini taşıyor. Cami ismini Hz. İsa’nın havarilerine ilk inanan ve bu nedenle yaşamını kaybeden Habib-i Neccar’dan almış. Hatay Müzesi sergi alanı olarak dünyanın en büyük, mozaik eserleriyle de dünyanın 2’nci mozaik müzesi. Tarih, doğa zenginliğimizin yanı sıra, ziyaretçilerimize tarifleri yazılmış 600 çeşit yemek sunabiliyoruz.” YAPMADAN DÖNMEYİN

Haberin Devamı

8 bin 500 yıllık tarihinde dünyada yaşayan 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan ve üç semavi dinin yıllarca kardeşçe yaşadığı Hatay’da; dünyanın 2’nci mozaik müzesi olan Hatay Müzesi, Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camisi ve Antakya Kalesi’ni gezin. Antakya’nın eski şehir merkezindeki dar sokakları ve eski Antakya evlerini mutlaka keşfedin.

Hatay’ın önemli alışveriş merkezi Uzun Çarşı’dan defne sabunu, zahter, kente özgü baharatlar almadan dönmeyin. Hatay’dan içli köfte, aşur, humus, kaytaz böreği, künefe, tepsi kebabı ve kerebiç gibi yöresel lezzetlerden tatmadan dönmeyin. Köy kahvaltısıyla ünlü bir kadim kentte, köy ekmeği, köy reçeli, köy peyniri gibi zengin çeşitlere sahip yöresel köy kahvaltısı yapın.