Ekonomi Hedef 10 yılda 100 bin kişi

Hedef 10 yılda 100 bin kişi

Paylaş
Hedef 10 yılda 100 bin kişi

Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından Akfen Holding’in sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek için 1999’da kurduğu Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), 20’nci yılını kutluyor.

Geçtiğimiz yıllarda çocuk, genç ve kadınları odağına alarak eğitim ve sağlık alanında 30 bin kişiye ulaşan TİKAV, 10 yılda proje alanını genişleterek 100 bin kişiye dokunacak.

Haberin Devamı

YENİ PROGRAM

TİKAV olarak faaliyetlerinin merkezine çocuk, genç ve kadınları koyduklarını söyleyen TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, “Gelecek dönemde proje alanlarımız daha da genişleyecek. Özellikle gençlere yönelik olan Edinburgh Dükü programında 2020’den itibaren eğitim kurumlarının sayısının 140’a çıkmasıyla yıllık 8 bin 500 katılımcı gence dokunacağız” dedi.

26 İLDE BİRDEN PROJE

TİKAV koordinatörlüğünde Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye’nin 26 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilecek “Hijyen Sağlıktır” projesi de devam ediyor. Toplamda 2 bin kadına ulaşılıp, hijyen konusunda eğitim verilmesi amaçlanan proje 2019’da tamamlanacak. Kadınlar, eğitimlerde, yaşam alanı, beden ve besin hijyeni konularında bilgilendiriliyor.

Haberin Devamı