Ekonomi İİBF Mezunlar Derneği'nden önemli çalışma

İİBF Mezunlar Derneği'nden önemli çalışma

Paylaş
İİBF Mezunlar Derneği'nden önemli çalışma

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunlar Derneği önemli bir konuyu masaya yatırıyor

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunlar Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen kongrede ”Ekonomik Kalkınma ve Vergileme OECD ve Türkiye Karşılaştırması” konusu uzmanlar tarafından Türkiye 13. Vergi Kongresi'nde tartışılıyor.

Haberin Devamı

Okulun 1915-1916 yılında hiç mezun vermediği, son sınıf öğrencilerinin tamamının Çanakkale savaşında şehit düştüğü için 13 Vergi Kongresi’’ Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale’de Şehit Düşen Yüksek Ticaretlilerin Anısına’’ düzenleniyor.

Kongrede Türkiye’nin en önemli konularından biri olan vergilemenin ekonomik kalkınmaya etkisi üstüne odaklanacağı belirtilirken bu amaçla hem akademisyenleri hem de uygulayıcıları bir araya getirerek, sorunun karşılıklı değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Son dönemlerde kamuoyunda tartışılan konulardan biri olan ekonomik gelişmişlik ve vergi uygulamaları, Türkiyede ekonomi politikaları ve vergi uygulamaları, yoksulluk, yolsuzluk, rant ekonomisi ve vergi muhasebe denetim ilişkileri kongrede tartışılacak temel başlıklar olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı