Futbol İran'da futbol sevdalısı kadınlar, bir maçlığına erkek oluyor!
Paylaş
İran'da futbol sevdalısı kadınlar, bir maçlığına erkek oluyor!

İran İslam Cumhuriyeti'nde kadınların futbol mücadelesi filmleri aratmıyor. Kadın taraftarlar statta yerlerini alabilmek için erkek kılığına giriyor

İran'da, statta maç izlemeleri yasak olan futbolsever kadınlar, taraftarı oldukları takımların maçlarını tribünlerden izlemek için erkek kılığına giriyor. Bu sayede güvenlik kontrolünü atlatıp stadyumlara sızmayı başarıyorlar. Kendilerine takma sakal yapan İranlı kadınlar, yüzlerini de destekledikleri takımın rengine boyayıp, saçlarını peruk veya şapkayla kapatarak statta futbol keyfi yapıyor.

Haberin Devamı

Tabii bu durum, yaptırımların çok katı olduğu İran'da, futbolsever kadınlar için birçok riski de beraberinde getiriyor.

FIFA ise bu soruna çözüm aramaya başladı. Bu doğrultuda, FIFA'nın ilk kadın genel sekreteri Samoura, İran'daki yasağa karşı başlatılan, Açık Statlar "Open Stadiums" kampanyasının temsilcileriyle buluşacak.

Samoura, kadın taraftarların, AFC Şampiyonlar Ligi finali rövanş maçını tribünden izleyebilmesi için 200 bin imza toplayan kampanya temsilcileri ile İsviçre'nin Zürih kentinde toplantı yapacak.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, mart ayındaki İran ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye kanunun değişmesi için telkinde bulunmuştu.

İran'ın Persepolis takımı, deplasmanda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında, 10 Kasım Cumartesi günü Japon kulübü Kashima Antlers'i ağırlayacak. Mücadele, başkent Tahran'daki Azadi Stadı'nda yapılacak.

Haberin Devamı