Futbol İşte Fenerbahçe'deki golcü gerçekleri!
Paylaş
İşte Fenerbahçe'deki golcü gerçekleri!

Teklif götürülen A ve B sınıfı oyuncuların talepleri ve bonservis bedelleri sarı-lacivertli kulübün imkanlarını aşıyor. Boştaki futbolcular da çok yüksek yıllık ücretin yanı sıra imza parası istiyor. Daha alt ligler ve klastaki golcülerde ise yeterlilik problemi ortaya çıkıyor. Yönetim bu isimlere temkinli yaklaşıyor.

Golcü transferinde Bas Dost başta olmak üzere birçok oyuncuyla temas kuran Fenerbahçe hâlâ forvet takviyesi yapamadı. Fernandao’nun da satılması nedeniyle bu bölgeye acil takviye gerekiyor. Ancak aradan geçen bir aylık sürede bu bölgeye yeni bir oyuncu gelmedi. Bunun başlıca sebepleri ise oyuncu tercihleri, mali durum ve oyuncu kalitesi olarak sıralandı.

Haberin Devamı

Teklif götürülen üst düzey oyuncular, daha farklı takımları ve ligleri tercih ediyor. Bu nedenle çok üst düzey forvetlerin tercihleri farklı yerler oluyor. Zaten bu futbolcuları ikna etmek kolay olmadığı gibi maliyeti de el yakıyor. Gerek maaş gerekse de bonservis bedelleri Finansal Fair Play anlaşmasına uymak zorunda olan sarı-lacivertlilerin karşılayamayacağı boyutta.

AYNI SORUNLAR

Üst düzey isimlerde yaşanan sıkıntılar sebebiyle bir alt sınıftaki isimlerle temasa geçiliyor. Orada da yine benzer sıkıntılar söz konusu. Bonservisi olan isimleri almak mümkün değil. Bonservissiz oyuncunun da talibi çok. Bu sıkıntılar aşılsa bile yine futbolcuları ilk etapta ikna etmek kolay olmuyor. Bu isimler ilk etapta daha farklı ligleri düşünüyor. Eğer bu görüşmelerden sonuç alamazlarsa sarı-lacivertli takımın tekliflerini değerlendiremeye alıyorlar. Ancak buna rağmen son ana kadar da menajerleri diğer takımlarla temaslarını sürdürüyor ve imzaya yanaşmıyorlar.

Haberin Devamı

KALİTE FARKI

A ve B sınıf golcülerde bu sıkıntılar yaşanıyor. Daha alt ligler ve klastaki golcüler de kalite problemi ortaya çıkıyor. Bu nedenle yönetim de son ana kadar bu isimlere temkinli yaklaşıyor. Jack Wilshere örneğindeki gibi sözleşmesiz oyuncuların da bonservis bedeline yakın imza paraları istemesi de transferi zora sokuyor. Ayrıca menajerlerinin de futbolcusuna çok teklif olduğunu belirtip ayrıca ücret isteme durumu da maliyeti arttırıyor.

Skorer