Ekonomi İstenmeyen tanıtımlar e-posta'ya gelmeyecek

İstenmeyen tanıtımlar e-posta'ya gelmeyecek

Paylaş
İstenmeyen tanıtımlar e-posta'ya gelmeyecek

Hazırlanan tasarıyla sanal alışveriş güvenilir ve şeffaf hale gelecek. Tüketiciden önceden izin alınmadan, tanıtım ve promosyon amaçlı e-posta gönderilemeyecek

ESNAFA GÖNDERİLEBİLİR

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı, sanal alemde alışverişi daha güvenilir ve şeffaf hale getirmek için hazırlanan ‘Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi’ yasa tasarısını ilgili kurumların görüşüne sundu.

Tasarıyla elektronik ticarette satın alınan mal ya da hizmetin doğru tanınması, yanıltıcı bilgilerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Tasarı öncelikle, şirketlerin önceden izin almadan, tüketiciye elektronik posta (e-posta) göndermesine engel getiriyor. Ancak esnafın e-posta hesabına izinsiz posta gönderilebiliyor.

YANILMA RİSKİ ARTIYOR

İnternet üzerinden yapılan alışverişin artması üzerine hazırlanan tasarı, elektronik araçlarla bir sözleşme yapılmadan önce, sözleşme ve ödenecek toplam bedel hakkında bilgi verilmesini zorunlu kılacak.

Haberin Devamı

Hizmet sağlayıcı, alıcının siparişini aldığını gecikmeden elektronik araçlarla teyit de edecek. Ayrıca, ilgi çekmek için yapılan teşviklerin niteliklerinin ve promosyon, hediye ya da çekiliş gibi hususların açık şekilde belli edilmesi ve alıcının yanıltılma riskinin azaltılması hedefleniyor.

Mesut Hasan BENLİ