Yaşam Japonların yeni çılgınlığı

Japonların yeni çılgınlığı

Paylaş
Japonların yeni çılgınlığı

Japonya'da yetişkinler için açılan kulak temizleme salonları büyük ilgi görüyor. Japonlar, çocukluklarında anne-babalarının yaptığı ve 'mimikaki' olarak bilinen kulak temizliğini hizmete çeviren salonlar sayesinde eski günlerine geri dönüyor

Tıbbi bir işlem olmasına rağmen salon açmak için lisansa ihtiyaç duyulmaması, mimikaki salonlarının son yıllarda hızla çoğalmasını sağladı. Mimikaki salonlarına giden her dört Japon’dan üçü, yapılan işlemin çok rahatlatıcı olduğunu, hatta kulakları temizlenirken uyuya kaldıklarını belirtiyor.

Kocalarının kulaklarının temizlenmesi için kendilerine sürekli baskı yapmasından şikayetçi olan Japon kadınlar da mimikaki salonlarının hızla çoğalmasından memnun.

Mimikaki işlemini uygulayan kadınlar, salonlarda çalışmak için özel bir eğitimden geçiyor. Mimikaki işleminde, kulağın enfeksiyon kapmaması için kulaktaki sülfürün tamamen temizlenmemesi gerekiyor. Temizlik için kullanılan ağdanın temizlenmesi için de bambu yada metal çubuklar kullanılıyor.

YARIM SAATİ 35 DOLAR

Geleneksel Japon kıyafeti olan kimono giyen güzellik uzmanları, müşterilerini yine geleneksel yer kaplaması tatami örülmüş odalarda karşılıyor. Müşteriler başını güzellik uzmanının kucağına yaslıyor. Hijyen sağlamak için mimikaki uzmanı kucağına örtü seriyor. Böylece Japonlar çocukluklarında anne-babalarının kendilerine uyguladığı işlemi yeniden yaşamış oluyor.

Tokyo’da bir mimikaki salonunda çalışan 24 yaşındaki Amane, “müşterilerinin çoğunun iş adamı olduğunu ve stres atmak için kendisine geldiğini” belirtiyor. Gerçek adını vermeyen Amane’nin çalıştığı “Yamamoto Kulak Temizleme Salonu”na her gün yaklaşık 150 müşteri geliyor. 16 odası olan salonda, müşteriler yarım saatlik bir seans için 35 dolar veriyor.

Amane, “Mimikaki müşterileri çok rahatlatıyor. Bazıları uykuya dalıyor, hatta horlamaya başlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet