DÜZENLİ YİYİN, PORSİYONLARINI KONTROL EDİN
Çeşitli yiyecekleri düzenli olarak ve doğru miktarlarda yemek, sağlıklı bir diyet için en iyi formüldür.
Öğün atlamak, özellikle kahvaltı, kontrol dışı açlığa neden olabilir ve çoğu zaman çaresiz aşırı yeme ile sonuçlanır. Öğünler arasında atıştırmak, açlığı kontrol etmeye yardımcı olabilir, ancak atıştırma, uygun öğünlerin yerini almamalıdır. Atıştırmalıklar için yoğurt, bir avuç taze veya kuru meyve veya sebze (havuç çubukları gibi), tuzsuz fındık veya belki biraz peynirli ekmek seçebiliriz.
Porsiyon büyüklüğüne dikkat etmek çok fazla kalori almamamıza yardımcı olacak ve zevk aldığımız tüm yiyecekleri hiçbirini atmadan yememizi sağlayacaktır.
- Doğru miktarda pişirmek, fazla yememeyi kolaylaştırır.
- Bazı makul porsiyon boyutları şunlardır: 100 gr et; bir orta boy meyve; yarım su bardağı makarna.
- Daha küçük tabaklar kullanmak, daha küçük porsiyonlarda yardımcı olur.
- Kalori değerleri paketinde olan paketlenmiş gıdalar porsiyon kontrolüne yardımcı olabilir.
- Dışarıda yemek yersek, bir kısmı bir arkadaşızla paylaşabiliriz.