Ekonomi Kamyonet ve minibüse FSM'den geçiş izni

Kamyonet ve minibüse FSM'den geçiş izni

Paylaş
Kamyonet ve minibüse FSM'den geçiş izni

Dingil mesafesi (aks) 3.20 metrenin üzerinde olan yani 2’nci sınıf araçlar (minibüs, otomobil, kamyonet, otobüs, panelvan) ile İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmek yasaktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişi yasak olan hafif ticari araçlara kesilen cezalara af getiren kanun kapsamında, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) kararını yeniden düzenledi.

Haberin Devamı

CEZA KESİLMEYECEK

Buna göre; 2’nci sınıf araç olup, ruhsatında kamyonet, minibüs, panelvan ve van tipi yazan araçlar, artık FSM’yi kullanabilecek, ceza kesilmeyecek. Bu araçların 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kullanmama yasakları ise devam edecek. 2, 3, 4 ve 5’inci sınıf olup, ruhsatında kamyon, otobüs, TIR ve çekici yazan araçlarda ise her iki köprüden de geçiş yasağı sürüyor. Bu araçların, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanma zorunluğu var. 1’inci sınıf araçlar ise bütün köprüleri kullanmayı sürdürecek.

AFTA SÜREYİ KAÇIRMA

Dingil mesafesi (aks) 3.20 metrenin üzerinde olan araçlarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 2 kasım 2016’dan genelgenin yayımlandığı tarihe kadar İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçenlere idari para cezası uygulanmayacak. Verilmiş cezalar vergi dairelerince tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatından da başvuru olmaksızın vazgeçilecek. Cezaları tahsil edilenlerin ise 28 Şubat 2019 tarihine kadar vergi dairelerine başvurmaları halinde, 29 Mart 2019 tarihine kadar paraları iade edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, köprü cezalarının iadesine ilişkin dün bir genelge yayımladı. Buna göre, köprülerden geçişi yasak araç sürücülerinin ödediği 20 milyon TL iade edilecek.

Haberin Devamı

NEYİ KAPSIYOR?

1’inci sınıf araç: Dingil mesafesi 3.20 metrenin altında olan (motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı).

2’nci sınıf araç: Dingil mesafesi 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç (minibüs, kamyonet, otobüs, panelvan).

3’üncü sınıf araç: Dingil sayısı 3 tane olan her türlü araç.

4’üncü sınıf araç: Dingil sayısı 4 ve 5 adet olan her türlü araç.

5’inci sınıf araç: Dingil sayısı 6 ve daha fazla olan kamyon treyler gibi araç.