Sağlık Kanser araştırmasına 300 bin gönüllü

Kanser araştırmasına 300 bin gönüllü

Paylaş
Kanser araştırmasına 300 bin gönüllü

Kanada'da 300 bin gönüllü ile 30 yıl boyunca sürdürülecek kanser araştırması başladı

Yarınların Sağlığı İçin Ortaklık Projesi (Partnership for Tomorrow’s Health) kapsamında, Ontario, British Colombia, Quebec, Alberta, Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island ile Newfoundland-Labrador eyaletlerinde yaşları 35 ila 69 arasında değişen ve o ana kadar hiç kanser teşhisi konulmamış 300 bin Kanadalı ile birebir görüşülecek.

Haberin Devamı

TEPEDEN TIRNAĞA İNCELENECEKLER

Birçok özelliği ile rekorlar kırması beklenen ve 30 yıl boyunca devam edecek araştırma için ilk etapta 30 bin gönüllü aranıyor. Özellikleri araştırma için uygun olan 30 bin gönüllünün sağlık durumları, 30 yıl boyunca uzmanlarca izlenecek. Proje uzmanları, gönüllülerin kilolarını, kan ve idrar testlerini düzenli olarak izleyecek, saç ve ayak tırnaklarından da örnekler alacaklar.

42 milyon dolar bütçe ayrılan araştırma kapsamına, daha önce Alberta’da başlatılacağı duyurulan The Tomorrow Project isimli çalışma da dahil edildi. Araştırmaya, ülke genelindeki birçok kanser derneği, vakıf ve üniversite destek veriyor. Kanada İstatistik Kurumu verilerine göre, bilinen tüm türleriyle kanser, ülke genelinde ölüm nedeni olarak yüzde 70,5 ile ilk sırada yer alıyor. Kanseri yüzde 69,6 ile kalp hastalıkları izliyor.

Haberin Devamı

A.A.