KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ
Keçiboynuzunun içeriğindeki zengin vitamin ve minerallerden yararlanılması için günlük hayatta pek çok tarifin içerisinde yer almıştır. Birçok yörede olgunlaşmış keçiboynuzu toplanarak yıkama işleminden geçmektedir. Meyveler taşla küçük parçalar haline getirilmekte ve uzun bir süre suyun içerisinde bekletilmektedir. Süzülme işleminden geçtikten sonra oluşan suyun adına buynuz denir.
Keçiboynuzları çeşitli işlemlerden geçtikten sonra pekmez elde edilmektedir. Keçiboynuzundan elde edilen pekmez pek çok alanda kullanılmaktadır. Buynuz suyu ve pekmezin ishal ve öksürüğe karşı iyi geldiği düşünülmektedir. Pekmezin ağız yaralarını iyileştirdiği ve kansızlığı önlemede yardımcı olduğu düşüncesiyle kullanılmaktadır.
Ayrıca yörelerde hayvan hastalıklarını önlemek adına hayvanlara yedirilmektedir. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde keçiboynuzu farklı amaçlarla kullanılmaktadır. İtalya’da kilo almak için kullanılırken Mısır’da ishal tedavisi için kullanımı yaygındır.