Dünya Keskin nişancı Çeçen kadın Emine Okuyeva öldürüldü

Keskin nişancı Çeçen kadın Emine Okuyeva öldürüldü

Paylaş
Keskin nişancı Çeçen kadın Emine Okuyeva öldürüldü

Keskin nişancı Çeçen kadın Emine Okuyeva, 4 ay önce Rus suikastçıyı vurup kocasını kurtarmıştı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen saldırıda öldürüldü

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen silahlı saldırıda, Rusya Başkanı Vladimir Putin’e suikast girişimiyle suçlanan Çeçen asker Adam Osmayev yaralandı, Putin karşıtı kampanya yürüten karısı Emine Okuyeva ise öldü. Emine Okuyeva Haziran’daki bir başka saldırıda kocasının hayatını kurtarmıştı.


SUİKASTÇİYİ VURUP EŞİNİ KURTARMIŞTI


Rus istihbaratı tarafından aranan Adam Osmayev’e yine Kiev’de suikast girişimi olmuş, Emine Okuyeva Rus saldırganı vurarak yaralamıştı. Rus yanlılarına karşı Ukrayna ordusunda keskin nişancı olarak savaşan Emine Okuyeva da Rusya’nın hedefindeki isimlerdendi.


RUSYA İADESİNİ İSTEMİŞTİ


2012 yılında Rus yetkililer Osmayev'in Putin'i öldürmeyi planlayan aşırı İslamcı bir grubun parçası olduğunu dile getirmişti.

Rusya medyasına göre planı kurgulayanlar, Putin'in günlük olarak kullandığı Kutuzovsky Meydanı'na mayın döşemeyi planlamışlardı. Osmayev'in teslim edilmesini isteyen Rusya'ya Ukrayna ret cevabı vermişti.




Buna gerekçe olarak da iade edilmeyle ilgili olarak Osmayev'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı temyiz başvurusuna cevap gelmesini bekleyeceklerini söylemişlerdi.


DANIŞMANLIĞINI YAPTIĞI SİYASETÇİYE SALDIRI DÜZENLENDİ


Bir hafta önce ise Emine Okuyeva'nın danışmanlığını yaptığı Ukraynalı siyasetçi Ihor Mosiychuk'a düzenlenen saldırıda siyasetçinin koruması ve başka biri daha hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı