Pratik Bilgiler Klavye temizliği nasıl yapılır?

Klavye temizliği nasıl yapılır?

Paylaş
Klavye temizliği nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle çalışan insanların gün içerisinde en çok kullandıkları teknolojik cihazın bilgisayar olmasıyla birlikte, bilgisayarda da en çok kullanılan ekipman klavyedir. Klavye bu kadar çok kullanıldığı için doğal olarak bizler de klavye temizliği nasıl yapılır merak ediyoruz. Eğer sizde klavye temizliği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Klavye temizliği nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

İster masaüstü isterseniz de dizüstü bilgisayar kullanın belirli zamanlarda klavye temizliği yapılması hem klavye ömrü için hem de kendi sağlığınız için önemlidir. Eğer klavye temizliği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Klavye temizliği nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Klavye temizliği nasıl yapılır?

Masaüstü bir bilgisayara sahipseniz;

Klavyenizin bilgisayarınızın kasası ile olan bağlantısını kesin. Sonrasında klavyeyi altında kağıt olan bir zemin üstünde ters çevirerek sallayın. Bu sayede klavyenin tuşları arasında kalan toz ve ufak kırıntılar düşecektir.

Klavyeyi elektrik süpürgesi yardımıyla temizlemek de tercih edilen bir temizleme yöntemidir. Elektrik süpürgesini düşük seviyede açıp klavyeniz üzerinde gezdirerek klavyenizi temizleyebilirsiniz.

Klavyenizin tuşları arasındaki kirleri temizlemek için kulak çubuğunu kullanabilirsiniz.

Dizüstü bir bilgisayara sahipseniz;

Masaüstü bilgisayar klavyesi temizleme yöntemleri dizüstü bilgisayara klavyesi temizleme yöntemleri için de geçerlidir.

Yüzey temizleme suyunu tercih ettiğiniz temizleme bezine az miktarda sıkıp klavyenizi temizleyebilirsiniz. Sıvı temasından kaçınmak için fazla yüzey temizleyici sıkmamanızı öneririz.

Haberin Devamı