Ekonomi Koç: Doların yarın kaç lira olacağını söyleyemem

Koç: Doların yarın kaç lira olacağını söyleyemem

Paylaş
Koç: Doların yarın kaç lira olacağını söyleyemem

Mustafa Koç, döviz piyasasındaki hareketliliğe ilişkin, "Fevkalade belirsiz bir dönemden geçiyoruz. Bunun dışında etrafınıza baktığınızda Türkiye fevkalade iyi bir durumda ve bunu de bu şekilde götürmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Dolardaki yükselişin hatırlatılması üzerine Koç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir gün çıkıyor, bir gün iniyor. Ne olacağı belli değil. Fevkalade belirsiz bir dönemden geçiyoruz. Bunun dışında etrafınıza baktığınızda Türkiye fevkalade iyi bir durumda ve bunu de bu şekilde götürmemiz lazım. Ama bana ’dolar yarın kaç lira olacak’ derseniz, bunu söylemem çok zor olur."

Koç, yerli otomobille ilgili soru üzerine de burada kullanılan motor, yürüyen aksam gibi sistemlerin ortak markalar tarafından kullanıldığını ifade etti.
"Tabii ki herkes yerli otomobil yapmak ister" diyen Koç, şöyle devam etti:

"Yerli otomobilin tarifini yapmak lazım. Bunun mühim olan ekonomisi... OSD Sayın Bakanımıza rakamları arz etti. Bunun üzerine çalışmalar yapılıyor. Sonunda bütün resim ortaya çıkınca oturup hükümetle birlikte bunun kararı verilecektir diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

İç pazarda potansiyel olduğunu ifade eden Koç, "Burada ölçek çok önemli. Bugün bir modelden ancak 30 bin tane üretebiliyorsunuz, satabiliyorsunuz pazarda. Dünyadaki bütün mevcut markalar da burada. Dolasıyla zor bir pazar" değerlendirmesini yaptı.