Ekonomi Hamileler, 60 yaş üstü ve kronik hastaların idari izinleri ne zaman bitiyor? İdari izinler kalktı mı?

Hamileler, 60 yaş üstü ve kronik hastaların idari izinleri ne zaman bitiyor? İdari izinler kalktı mı?

Paylaş
Hamileler, 60 yaş üstü ve kronik hastaların  idari izinleri ne zaman bitiyor? İdari izinler kalktı mı?

Kronik hasta, 60 yaş üstü ve hamilelere pandemi döneminde idari izin hakkı tanınmıştı. Son yapılan Kabine toplantısının ardından birçok yasak sona ererken, 1 Temmuz itibariyle yeni döneme geçildiği açıklandı. Bu gelişmelerin ardından kronik hasta, 60 yaş üstü ve hamilelerin yararlanabildiği idari izin konusu da gündeme geldi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamaları ve şehirlerarası seyahat yasağının kaldırıldığını açıkladı, kamuda mesai saatlerinin yeniden normale döndüğünü söyledi. Peki, Kronik hasta, 60 yaş üstü ve hamilelere idari izin ne zaman bitiyor? İdari izinler kalktı mı? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

KRONİK HASTA, 60 YAŞ ÜSTÜ VE HAMİLELERE İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTİYOR? İDARİ İZİNLER KALKTI MI?

İdari izinler konusunda geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamada, ''60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli olacak. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç, gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar idari izinli sayılacak.'' ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Haziran Pazartesi günü Kabine toplantısının ardından Millete sesleniş konuşması gerçekleştirdi ve 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak uygulamalara değindi, kamuda normal mesai sistemine dönüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede;

"Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönülecektir. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecektir." ifadeleri yer aldı.