Kültür - Sanat 2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali deprem bölgesinde
Paylaş
2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali deprem bölgesinde

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği ve AHİD Ankaralılar Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya'daki çocukların yüzünü güldürdü.

13-19 Mart tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla Festivali’nin ikinci ayağı deprem bölgesine taşındı. Gaziantep’in Nurdağı ve Islahiye ilçeleri, Kahramanmaraş ve Malatya'da kurulan geçici konutlarda yaşayan çocuklara özel hazırlanan Kukla gösterileri gerek aileler gerekse çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

Deprem bölgelerinde kurulan özel sahneler de sergilenen müzikli ve danslı Kukla gösterisi çocuklara adeta moral oldu. Gösteri sonunda çocuklara hediye edilen boyama kitapları çocukları ayrıca mutlu etti.

ONLAR DEPREMZEDE DEĞİL BİRER MUCİZE

Festivalin koordinatörü ve aynı zamanda Kukla Sanatçısı Şafak Poyrazoğlu, amaçlarının çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek ve kendilerini yalnız hissetmelerinin önüne geçebilmek olduğunu belirterek; "Çocukları normal hayata döndürebilmek için onlara deprem kahramanı ünvanı veriyoruz. Onlar depremzede değil deprem kahramanıdır, mucizedir. Hedefimiz bu şehirlerimizi yeniden imar edecek güçlü, sağlıklı ve özgüvenli çocukların yetişmesini sağlanmaktır" dedi.

Haberin Devamı

Poyrazoğlu bu çalışmaya gönül vermiş sahne ışık dekor çalışanı tüm ekip arkadaşları adına, sahneye her çıktıkların da çocukların yüzlerini güldürmüş olmanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduklarını ifade etti.