Kültür - Sanat Cahit Berkay bestesi “Buzlar Çözülmeden” yeniden hayat buluyor
Paylaş
Cahit Berkay bestesi “Buzlar Çözülmeden” yeniden hayat buluyor

Ezgi Aktan, daha önce “Buzlar Çözülmeden” adlı film için aynı isimle Cahit Berkay’ın bestelediği esere yazdığı sözlerle yeniden hayat verdi. Ezgi Aktan, ilk iki albümü ‘İyi Ki’ ve ‘Gece’den sonra üçüncü albümü ‘Dağınık’ı geçtiğimiz günlerde yayınladı. Albümde Cahit Berkay bestesinden uyarlanan ‘Var Mısın Sen?’ isimli, dinleyicilerin ilk defa duyacakları bir şarkı da bulunuyor. Dağılmanın ve savrulmanın doğal olduğunu vurgulayarak iç sesimizi dinlememizi kendi üslubuyla hatırlatan albümde Ezgi Aktan, sevgi dünyasının kapılarını dinleyicilerine açıyor.

Ezgi Aktan, yeni albümü Dağınık'ta daha önce “Buzlar Çözülmeden” adlı film için aynı isimle Cahit Berkay’ın bestelediği esere yazdığı sözlerle yeniden hayat verdi. Aktan, bu bestenin çocukluğundan beri onun için ayrı bir yeri olduğunu ve düzenlenme biçimiyle de albümdeki diğer şarkılardan farklı olduğunu ifade ediyor. Sanatçının ekip arkadaşlarıyla beraber yaptığı bir prova sırasında doğaçlama şekilde düzenlediği parça, ekibin kolektif üretimine işaret ediyor. Ezgi Aktan, bu büyülü deneyimi duygu dünyasından süzerek bir çırpıda yazdığı sözler ile dinleyicisine aktarıyor ve sevgi dünyasının kapılarını onlara açıyor.

Haberin Devamı

Ezgi Aktan, Var Mısın Sen? isimli yeni şarkısını da eklediği ‘Dağınık’ isimli üçüncü albümünü geçtiğimiz günlerde önde gelen dijital müzik platformları üzerinden paylaştı. Albümde Ezgi Aktan imzasını taşıyan yedi parça ile biri Mavi Işıklar şarkısı, diğeri Cahit Berkay bestesi olmak üzere toplam dokuz şarkı bulunuyor. Sanatçı, önceki iki albümü ‘İyi Ki’ ve ‘Gece’de olduğu gibi bu albümünde de özgün tavrı ve hikaye anlatma biçimiyle söz yazarlığı ile yorumculuğundaki iddiasını sürdürüyor.

Sanatçı, albümü ‘Dağınık’ı şöyle tanımlıyor: “’Dağınık’, zaman zaman dağılmanın ve hatta oradan oraya savrulmanın doğal olduğunu; bu nedenle paniklediğimizde en güzel yol göstericinin iç sesimiz olduğunu kendine özgü üslubu ile bize hatırlatan bir albüm.”

Haberin Devamı